WordPress sablonok – WordPress kurzus 15.

WordPress sablonok: Sorozatunk tizenötödik epizódja WordPress blogunk kinézetével foglalkozik.

Vessünk egy pillantást blogunk képére a böngészőben. Wordpress sablonok Beláthatjuk, ezzel az oldallal nem fogunk díjat nyerni, de a jelenlegi tudásunk alapján ennyire futotta. Vigasztaljon az, hogy egy alap-wordpress sablon a gyári beállításokkal eleve jobban néz ki, mit a sok munkával létrehozott, csillogó-villogó, glitteres, ingyenes csodák.

WordPress sablonok bekapcsolása, törlése

Wordpress sablonokA telepített sablonokat a “Megjelenés->Sablonok” menüpontban találjuk. Alaprendszerünkre három gyári sablon van telepítve. A “twenty thirteen” az a kinézet, amely legjobban megfelel az elképzeléseknek, ezért ezt választjuk alapértelmezettnek. Egy új sablon bekapcsolása a jobb alsó sarkában lévő kék “Bekapcsolás” gombbal történik. Wordpress sablonok

A szükségtelen sablonok törléséhez rá kell kattintani a téma képére, és a jobb alsó sarokban található “Törlés” likkel eltávolíthatjuk azt. Töröljük ki az összes sablont, amire nincs szükség, mert csak zavarnak, feleslegesen foglalják a tárhelyet.

Sokkal áttekinthetőbb, ha csak az a sablon van telepítve, amit használunk és nem utolsó sorban biztonsági okokból se hagyjuk fent a használatlan sablonokat. Ha mindent kitöröltünk, akkor csak a Twenty Thirteen marad a menüpontban.

WordPress sablonok keresése, telepítése

Elképzelhető, hogy nem tetszik egyik előre telepített sablon sem, ilyenkor jobb, ha magunk keressük meg a megfelelőt. A legnagyobb keresőbe beírod a “WordPress sablonok” kifejezést és szabadon válogathatsz a magyar nyelvű oldalakon ajánlott sablonok között .

Természetesen a képkeresőben meg is nézheted a találatokat. Ha látsz egy nagyon szimpatikus sablont, akkor írd le a nevét. Bennem él az a paranoia, hogy ha magyar oldalról választok sablont, akkor az én lapom is úgy fog kinézni, mint az összes többi magyar oldal, ezért mindig külföldi oldalakon keresek. A keresőbe általában a következőkre keresek: “free wordpress templates“, vagy, ami még jobb: “free wordpress premium templates“.

Ez utóbbi keresés a komolyabb fizetős sablonok ingyenesen is elérhető változatát adja. Ha nem akarsz fizetni a kinézetért, figyelj arra, hogy ingyen letölthető sablont válassz. A legbiztosabb az, ha minden olyan sablon nevét leírod, ami tetszik. Wordpress sablonokUtána lépj be a sablonok menüpontba, és válaszd fent az “Új hozzáadása” gombot.

Ha odakattintottál, megjelenik a wordpress sablonok keresési oldala, ami a wordpress.org-ról táplálkozik. Ide érdeke feltölteni minden designer cégnek az ingyenes sablonokat, mert itt érik el a legtöbben a sablonokat. Alighanem ez a legnagyobb ingyenesen elérhető sablonadatbázis. Wordpress sablonokA keresőmezőbe beírjuk a korábban lejegyzett sablon nevét. A kiadott eredmények közül kiválasztjuk az “áldozatot”, a  kék “Telepítés” gombbal installáljuk rendszerünkre.

A képre kattintva böngészhetjük a sablon tulajdonságait, illetve nézhetünk előnézetet róla. Ha mégis a telepítés mellett döntöttünk, a kinézetet a fent vázolt módon bekapcsolhatjuk. A keresési oldal több szűrési lehetőséget tartogat számunkra.

Válogathatunk a kiemelt, a legnépszerűbb, vagy akár a legújabb sablonok között. A jellemző szűrők beállításával a színek, az elrendezés, a tulajdonságok, és a sablon tárgya szerint választhatjuk ki a legjobban megfelelő kinézetet. Ma megtanultuk a sablonok kiválasztását, telepítését és bekapcsolását, legközelebb megnézzük, hogyan lehet testre szabni a választott kinézetet.

Szóljon hozzá!

hét + 6 =