10 webdesign tipp, ami segíti eladásaidat6 perc olvasás

Webdesign tipp: Ha weboldaladnak nagy forgalma van, de csak kevesen vásárolnak valamit tenni kell.

Minden üzletember olyan weboldalt szeretne, amely a látogatókat a következő lépés megtételére ösztönzi: vásároljanak vagy lépjenek velünk kapcsolatba. Ezt hívják konverziónak, ez az a pillanat, amikor az érdeklődő ügyféllé válik. Ha weboldalad nagy forgalmat bonyolít, de kevés a konverzió, meg kell vizsgálni, miért.

A problémát számos tényező okozhatja. Hiszed vagy nem, a webdizájn óriási hatással van a vásárlókra és döntéseikre. A tanulmányok szerint egy termékértékelés körülbelül 90 másodpercig tart. A weblapokon a felhasználók ennek csak töredékét töltik: kevesebb, mint nyolc másodpercet. Az első benyomások 94 százaléka a dizájnnal kapcsolatos. Ráadásul a felhasználók 75 százaléka a márka hitelességét is a webdesign alapján ítéli meg.

10 Webdesign tipp

Aki elsőként látogatja meg weblapod, még nem áll készen a vásárlásra. Megtekintik az ajánlatod és összehasonlítják mások ajánlatával. Tudod, hogy nyerheted meg a versenyt? Vess egy pillantást a piacvezetők weboldalaira, majd nézd meg a saját weboldalad. Gondolkodj el, mik azok a dolgok, amik hiányoznak a Te weblapodról.

Ime 10 szempont, amiket érdemes figyelembe venned a weboldalad fejlesztése során, amik a legnagyobb eredményeket hozzák. Kérlek olvasd el őket és cselekedj.

1. Webdesign tipp: Színek.

Azonnal cseréld le a cselekvésre ösztönző gombok (CTA) színét zöldről pirosra, 21 százalékos növekedést hoz a konverziókban. Kipróbálták, ha zöldről sárgára változtatták a gomb színét, az csak 6,3 százalékkal növelte a konverziókat. Figyelj arra, hogy a piros és a zöld azok a színek, amit a színtévesztők egymással összekeverhetnek. Gondolj a célcsoportodra is. Ha nõket célzol, fókuszálj a kék, lila és zöld színekre. A férfiak esetében válaszd a kék, a zöld és a fekete színt. (Nyilvánvaló, hogy ezek általános preferenciák.) Mik a legkevésbé hatékony színek? A barna és narancs.

2. Webdesign tipp: Video.

A termékek videói általában növelik az értékesítést és a konverziókat. A növekedés mértéke változó, de a szakértők átlagosan 144 százalékos növekedést mutattak ki. A Business-to-Business (B2B) vagy más szolgáltatásokkal foglalkozó cégek is használhatnak vidokat történeteik megosztására, követőik tájékoztatására

3. Webdesign tipp: Könnyű használat.

A legfontosabb információk legyenek “a hajtás felett” elhelyezve. Ne kényszerítsd a látogatókat, hogy görgethessenek és úgy vadásszák ki, amit keresnek. Készíts egyszerű navigációt, hogy a látogatóid intuitív módon elérhessenek olyan elemeket, amelyek nem szerepelnek az első oldalon.

4. tipp: Egyedi értékajánlat. (UVP)

Mi a saját egyedi értékajánlatod? Ha magad sem tudod, ez az első problémád. A második probléma? Az saját egyedi értékajánlatod valószínűleg a látogatóid számára sem világos. Tedd nyilvánvalóvá, miért érdemes a te márkádat választani.

5. tipp: Bizalmi szimbólumok.

Minősítő oldalak jelvényei és a PayPal minősítési logója két nagyon jó példa a bizalmi szimbólumokra. Talán rendelkezésedre áll egy biztonsági pecsét vagy más piaci szimbólum. Az ügyfelek ajánlásai hasonló célt szolgálnak, ezeket is mutasd be. Az a cél, hogy a leendő vásárló úgy érezze, hogy megbízhat benned, tapasztalataidban és a termékedben. Remélem segítségedre van ez a webdesign tipp.

6. tipp: Ingyenes ajánlatok.

Ha fehér papírt vagy egyéb ingyenes terméket kínálsz, intézd úgy, hogy az “ingyenes” szó feltűnően és kiemelve jelenjen meg. Mi az oka annak, hogy valaki nem vásárol tőled? Weboldaladnak azt is el kell magyaráznia, mivel járul hozzá aktívan az ügyfelek igényeinek kielégítéséhez és a problémák megoldásához.

7. tipp: Rövid űrlapok.

A legtöbb ügyfél nem akarja megadni városát, államát, vezetéknevét, háziállata nevét és további hat információt, csak azért, hogy ingyen letölthessen valamit. Fogd rövidre: Kérj csak egy keresztnevet, e-mail címet és irányítószámot. Ha használsz captcha kódot, próbáld meg kikapcsolni és figyeld meg, hogy megváltoztatja-e a válaszadási arányt – a spam növekedése nélkül.

8. tipp : Virtuális chat.

Egyre több ember szeretne egy gyors online chat-et ahelyett, hogy telefonján bonyolult menürendszereket böngésszen. Vagy ha csevegni nem is akarnak, tudják, hogy van erre lehetőség. A chat önmagában is növeli a cégbe vetett bizalmat.

9. tipp: Címsorok.

Nagybetűs címsoraidnak foglalkoznia kell ügyfeleid érzelmeivel, problémáival. Aggódnak a szállítási idő miatt? A vásárlási folyamat miatt? Az eredményesség miatt? Bármi is legyen, félkövérrel legyen rá megoldás.

10. tipp: Fehér területek.

A zsúfolt weboldal csúnya és szűkös érzetet kelt. Túl sok elem összekeverheti az embereket, és visszafordíthatja őket.

Bónusz: A/B Tesztelés.

Létezik néhány internetes tervezési szabvány, de minden területenés vállalkozásban más és más egy kicsit. Vállalkozásod akkor lesz sikeres, ha te is kipróbálod ezeket a változtatásokat weblapodon. (Mi történik, ha a CTA gomb színét kékről zöldre váltod?) Ha gyakran látsz kis mozgásokat felfelé vagy lefelé, weboldalad megerősödik, ha a sorozat minden változása némi növekedést hoz.
A tesztelések során egyszerre csak egy módosítást végezz. Próbáld megváltoztatni a gomb színét, szövegét vagy az elemek elhelyezését. A weblap forgalmától függően várj néhány hetet, majd az adatok elemzését követően döntsd el, hogy az aktuális változtatást véglegesíted-e, vagy visszatérsz a korábbi elrendezéshez.

Szóljon hozzá!