6 hibás SEO stratégia, amit kerülj6 perc olvasás

6 hibás SEO stratégia: Biztosan hallottál már a linképítésről (mint egyik SEO stratégia), de valójában még nem tudod mi az és hogyan kell csinálni. Persze fordulhatsz rögtön egy Marketing ügynökséghez is, de a siker érdekében neked is tudnod kell, hogy mi miért történik.

Az ügynökségekkel kapcsolatban a következő kérdések merülhetnek fel:

  • Mi van, ha linkkatalógusokat használnak?
  • Mi van, ha rossz a linképítési stratégiájuk?
  • Mi van ha elhasználják a költségkeretet, de nem nyújtanak eredményt?

Hibás SEO stratégia

Fontos megérteni a linképítési praktikákat, és hogy változik meg a Google véleménye weblapodról a saját frissítései nyomán.

Ügyfélkapcsolataink révén tapasztaljuk a leggyakoribb hibákat, amit a weboldal tulajdonosok liképítés közben elkövetnek. Bár fantasztikus tananyagok léteznek a linképítésről, újra és újra ugyanazokkal a hibákkal találkozunk.

Itt van hat linképítési stratégia, amit nem érdemes alkalmaznod a linképítésed során

1. Hibás SEO stratégia: Csak a kezdőlapot linkeled

Logikusnak tűnik, hogy az összes linkerőt a kezdőlapodra összpontosítod, hisz innen indul mindenki. De ez nem helyes. Talán ez az egyik legnagyobb SEO mítosz. A kezdőlapot nem szabad a legfontosabb kulcsszavakhoz használni.

Tudom, hogy most megkérdezed: "De akkor hogyan célozhatom meg a legfontosabb kulcsszavakat?" Fel kell építeni tartalomban gazdag aloldalakat, hogy megcélozd ezeket a kifejezéseket, és ezekre építeni linkeket. Ezzel a módszerrel a weblap többi oldalára mutató linkeket fogsz látni, nem csak a kezdőlapodra. Ez sokkal természetesebb módja annak, hogy linkeket építs a weblapodra.

2. Sok a kulcsszó a horgonyszövegben

Ahogy az előző szakaszban említettem, a kezdőlapod nem az a hely, ahol minden fontos kulcsszót megcélozhatsz. Használd inkább a márka felépítésére és a keresőmotorok bizalmának megteremtésére.

Tehát, ha linkeket építesz a kezdőlapodra, a horgonyszövegek többsége a márkádból vagy az URL-címed valamelyik formájából álljon.

A legtöbb hibás SEO stratégia olyan hivatkozásokat szeretne létrehozni, ahol a legfontosabb kulcsszavaid alkotják a horgonyszöveget. A  SEOJet által végzett kutatás szerint a linkjeid maximum 3 százalékánál egyezhet meg a horgonyszöveg.

Ez az alapelv vonatkozik a márkanévre épített linkekre is. Ha azt szeretnéd, hogy a linkprofilod valóban természetesnek tűnjön, akkor különböző horgonyszövegeket kell használnod, ne legyenek kulcsszavak, vagy az URL-t, vagy a márkanevet használd horgonyszövegként.

Így kapcsolódnak más weboldalak természetesen módon hozzád. Ésszerűtlen azt gondolni, hogy aki valaha is kapcsolatba került veled, mert szerette a weboldalad, a legfontosabb kulcsszavas kifejezést használná a horgonyszövegként. Nem ezt fogja tenni.

3. Kevés “nofollow” linked van

Van egy téves gondolat a nofollow linkekről és arról, hogy a linképítéskor kell-e ilyen linkeket  létrehoznod, vagy sem. Ha valós szempontból nézed, akkor a nofollow attribútumot akkor alkalmazzuk, amikor jelezzük a Google felé, hogy ezek a linkek reklámok, és nem számítanak bele a SEO algoritmusba.

Más szóval, a Google arra számít, hogy egy valós vállalkozásnak vannak “nofollow” linkjei, mivel a valósi vállalkozások hirdetnek. Szóval, hogyan várod el, hogy a Google felismerjen, mint valódi vállalkozást, ha nem kap semmilyen nofollow linket hirdetések által?

Ezt támasztja alá azt is, hogy a legmagasabb linkértékű weboldalakra mutató hivatkozások több mint 30 százaléka “nofollow” link. Érdemes a nofollow linkek beszerzése.

címkézés

4. Nincs elég magas tartalmú oldalad

Ha azt szeretnéd, hogy az emberek természetesen linkeljék a weblapodat, akkor olyan lebilincselő tartalmat kell létrehozni, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek veled. Valójában ahhoz, hogy sok linket hozzanak létre egy oldaladra, jó, alapos tartalomra van szükséged. Ha nem így csinálod, akkor az oldaladra mutató sok link nem fog természetesnek tűnni.

A Google sosem fogja elhinni, hogy egy 500 szavas cikkre 100 db link mutat. Ám egy adott témával kapcsolatos, 5000+ szavas cikk több száz linket hozhat természetes módon. Ide kell összpontosítani a tartalommarketing erejét.

5. Rossz blog terjesztési gyakorlatok

Az egyik legjobb mód arra, hogy kapcsolatba lépjenek veled a nagy-linkerejű weblapok az, ha vendég blogbejegyzést írsz nekik. Sok blog van, amelyik elfogadja a vendég bejegyzést, de a valóságban ezek a bejegyzések sosem jelennek meg.

Ez két okból következik be.

A bemutatkozó leveled egy sablon, amely a világ bármely blogjában alkalmazható, ha az írásod nem elég jó. Amikor egy potenciális blogban mutatkozol be, ne egyszeri dolognak gondold, tégy úgy, mintha kapcsolatodat építenél egy kollégával. Érd el az új üzleti partnert, és beszélj velük az oldalukról és igényeikről.

Azután mutasd be vendég cikked, amely segít megoldani ezeket az igényeket. Aztán győződj meg róla, hogy csodálatos cikket írtál. Ha az írás nem az erősséged, akkor keress egy brilliáns publicistát, aki segíthet neked.

6. Nincs linképítési terved

Ez a leggyakoribb hiba, amit szinte minden marketinges elkövet. Úgy gondolják, hogy ha csodálatos tartalmat hoznak létre, az emberek természetesen linkelni fogják (jó szerencsét hozzá, annak aki még nem próbálta), vagy csak linket kell építeni és a rangsorolás javul.

Ez egy hibás SEO stratégia. Csak annyit mond:: "Te csak csináld a dolgokat, és a helyezésed javulni fog."

Valamilyen oknál fogva az emberek nem úgy kezelik a linkeket, ahogy kellene - ez a pénz. A linkek pénzt jelentenek. A linkek segítenek jó helyezést elérni a keresőben, azaz pénzt hoznak.

A saját pénzeddel készíthetsz egy költségvetést, majd elmondod a pénzednek, mit tegyen. Tehát, ha a linkeket a pénzhez hasonlítod, akkor készíts egy tervet a helyekre és a linkek tudni fogják mit kell tenniük. Meg kell tervezned, hogy mennyi és milyen horgonyszövegekre van szükséged, hogy természetes linkprofilt kapj. Ezzel a SEO stratégiával jobb SEO eredményeket érhetsz el, kevesebb linkkel.

Meg fogsz lepődni, mekkora hatással lesznek a fenti dolgok a helyezéseidre, ezért állj neki mihamarabb megszüntetni a linképítési hibákat.

Szóljon hozzá!