8 nélkülözhetetlen WordPress bővítmény

8 WordPress bővítmény, amely nélkül nincs élet a webhelyeden!  Ezek az alapvető plugin-ok biztosítják a webhely zökkenőmentes és hatékony működését. Mint neked a légzőrendszered, vagy az emésztőrendszered, vagy a satöbbid.

Minden WordPress felhasználó tudja, hogy a bővítmények (pluginok) fontos szerepet töltenek be a webhelyen, és a megfelelő megoldások megtalálása komoly feladat.

A WordPress a piacon a legnépszerűbb tartalomkezelő szoftver (CMS), az összes webhely közel 27 százaléka ezt a rendszert használja. A bővítmények olyan kiterjesztett kódrészek, amelyek hozzáadhatók a WordPress weboldalakhoz, általuk speciális funkciókkal bővíthető a rendszer. Ide tartoznak a közösségi média megosztó gombok, a bejegyzések spamszűrői, a SEO eszközök, a fotógaléria funkciók és még sok más.

wordpress bővítménySokkolóan üthet a szám, de remek tény: a WordPress szabadon használható, legalább 50 000 ingyenes bővítménye áll ingyenesen a felhasználók rendelkezésére. Ez a rendszer legvonzóbb tulajdonsága a szűk költségvetéssel rendelkező startup vállalkozások számára.

Honnan tudod, hogy melyik bővítményekre van szükség?

Melyek a legmegfelelőbb bővítmények egy elfoglalt vállalkozó számára, akinek önállóan működő weblapra van szüksége? Minden ügyfelünk számára, akinek WordPress webhelyeket készítünk és kezelünk, biztosítjuk, hogy a nyolc beépülő modul telepítve és aktiválva legyen.

1. Spam elleni védekezés

Minden WordPresshez az alaprendszer részeként tartozik egy blog funkció, ahol a felhasználók kommentelhetnek. Blogra nincs minden weboldalon szükség, gyakran nincs is ez a funkció aktiválva. Ha a webhely engedi a felhasználóinak a tartalmak módosítását, az Akismet plugin feltétlenül szükséges. A spamek, ahogy a baktériumok, részei az életnek. A háttérben futó Akismet segít eltávolítani őket, mielőtt a webhely éles tartalmába bekerülnének, így több idő jut tartalom létrehozásra a „fertőtlenítés” helyett.

2. A tartalomoptimalizáló plugin

Ki ne szeretne az elsők közt szerepelni a keresési eredményekben? Minden weboldaltulajdonos álma, hogy ott legyen a Google találati lista első oldalán! Az All in One SEO Pack ingyenes bővítmény, segít elsajátítani a SEO (keresőoptimalizálás) alapjait, lehetővé téve a metaadatok szerkesztését a forráskód érintése nélkül. A valóban hatékony SEO nem olyan egyszerű, mint egy plugin, az eszköz segít fenntartani a SEO látszatát, miközben a vállalkozás építésével foglalkozol. Felgyorsítja a későbbiekben elengedhetetlen SEO szakértők munkáját, segít optimalizálni weboldaladat a keresőmotorok számára.

3. Online biztonsági plugin

Gyakran – különösen induló vállalkozásoknál – nincs lehetőség saját biztonsági szakember alkalmazására. A Wordfence segít ezt a hiányosságot pótolni, megóvhatja weblapodat az internetes hackertámadásoktól. A Wordfence a legnépszerűbb, és valószínűleg a legjobb biztonsági plugin a WordPress számára. A fejlesztőkön kívül hatalmas felhasználói és szakértői táborral bír, ahol kérdezhetsz.

online biztonság

4. Oldalbetöltést gyorsító bővítmény

A legtöbb honlap tulajdonos figyelmen kívül hagyja webhelye betöltődési sebességét. Kár… A betöltési idő jelentősen befolyásolja a felhasználói élményt és a SEO-t is.
Senki nem marad pár pillanatnál tovább olyan oldalon, amely csigalassúsággal töltődik be.

A gyorsítótárazás az az eszköz, amely átmenetileg a felhasználó gépén tárolja az interneten található fájlokat, ezzel csökkentve a betöltési időt.

A WP Super Cache nem csak a piszkos munkát végzi el számodra, hanem jobb élményt nyújt a webhely látogatóinak azáltal, hogy felturbózza weblapod.

5. Képoptimalizáló bővítmény

Weboldalad sebességét legjobban a rajta közzétett tartalom befolyásolja, ezen belül is a képek megjelenítésére érdemes odafigyelni. Ma már mobiltelefonnal is nagy felbontású, jó minőségű képeket lehet készíteni. A kiváló minőségű képek rögzítésével, és a nagyobb fájlok tárolásával rendelkező telefonjaink révén sok weboldaltulajdonos egyszerűen átveszi az eredeti fájlt, és beilleszti őket a webhelyre. Kár… Az átméretezés csak a kép megjelenését érinti, nem magát a képfájlt.

Valóban: a kép megjelenési mérete optimális az oldalon, a webhely azonban továbbra is az eredeti, nagyméretű képfájlt jeleníti meg. Vagyis minden oldalbetöltés alkalmával az eredeti, nagy fájl kerül letöltésre.

Az Image Optmizer plugin olyan, mint egy képszerkesztő, segít a képek optimális fájlméretben való tárolásában.

6. Közösségi média bővítmény

Weblapgyilkosság, ha nincsenek közösségi megosztó gombjaid az oldaladon. A közösségi média a majdnem-ingyenes módja annak, hogy felgyorsítsa projekted, és a lélektani hadviselésre építve növelje látogatóid számát. Ezek a platformok úgy működnek, mint a virágot beporzó méhek, segítik üzeneteid internetes elterjedését. A beporzást növelheted az AddThis plugin használatával.

7. Kapcsolati űrlap

A weboldal alapvető funkciója az, hogy a potenciális ügyfelek számára üzleti kapcsolattartási információkat nyújtson. Van, aki inkább telefonon felhív, de vannak, akik szívesebben hagynak inkább üzenetet. Hozz létre egy egyszerű és ingyenes kapcsolat felvételi űrlapot weboldaladon a Gravity Forms bővítménnyel.

Emeld a kommunikációdat magasabb szintre űrlapokkal, legyen szó hírlevél feliratkozásról vagy infótermék letöltéséről.

8. Adatszolgáltató bővítmény

A legnépszerűbb ingyenes statisztikai rendszer eléréséhez létezik saját felület, de a Google Analytics bővítmény az adatokat a WordPress irányítópultban jeleníti meg a könnyebb hozzáférés érdekében. Mostantól gyorsan megtekintheted weboldalad teljesítményét, miközben hozzáférsz a weblap hátteréhez, közben új tartalmakat tehetsz közzé, ill. meglévő tartalmaidat szerkesztheted. A bővítménynek köszönhetően láthatod legjobban teljesítő cikkeidet, a weboldalad látogatottságát, forgalmi forrásaidat és még sok más elemet.

Merd azt mondani, hogy nincs úri dolgod!

A beépített modulok telepítése és aktiválása után ne felejtsd el rendszeresen frissíteni őket. A plugineket, akárcsak WordPress témáit naprakészen kell tartani a hackerek folyamatos fenyegetései miatt. A WordPress-oldalak feltörésének oka zömmel (85%) a frissítés elmaradása miatt történik.

Pedig nem nagy ördöngösség! Értesítést kapsz, ha megjelent új frissítés, mely készen áll a telepítésre. Csak a frissítés gombra kell kattintanod.

Szóljon hozzá!

2 × egy =