A legfontosabb WordPress tippek, amiket ismerned kell12 perc olvasás

A kezdőktől a szakértőkig mindenkinek van néhány hasznos tippje, miközben a WordPressen dolgozik. Ime egy lista, mik azok a WordPress tippek, amelyek segítségével még többet tehetsz a tartalmaiddal kapcsolatban.

Legfontosabb WordPress tippek

1. Válassz szép témát

Ahhoz, hogy felkeltsd a látogatók figyelmét, választanod kell egy szép témát weboldaladhoz. Több helyen is vásárolhatsz sablonokat és komplett témákat saját választásod és igényed szerint.

A ThemeForest egyik legnépszerűbb lehetőség témák megvásárlására WordPress blogodhoz. Az itt vásárolt modern témák olyan oldalépítőkkel rendelkeznek, amelyek használatát nagyon egyszerű megtanulni. A legtöbb téma demó tartalmakkal is rendelkezik, hogy a megfelelő megjelenést kiválaszthasd a vállalkozásod számára.

A demó adatokat könnyedén importálhatod, ízlésednek megfelelően megváltoztathatod a színeket, a hátteret és a betűtípust. Miután beállítottad a témádat, elindíthatod weboldalad. Jelentős összeget takaríthatsz meg a webtervezési költségeken, mivel nem kellett a beállításhoz WordPress szakértőt alkalmaznod.

2. Tölts le SEO bővítményt

Ha kezdő vagy a WordPress-ben, akkor az egyik első lépés a keresésoptimalizálást támogató bővítmény letöltése legyen. A plugin minden tevékenységedhez segítséget nyújt a bejegyzések, oldalak, média tartalmak, termékek ellenőrzésével, hogy javítani tudd a keresőkben elért helyezéseket.

A beépülő modulok ingyenesen állnak rendelkezésre, és nagyon egyszerűen telepíthetők. A Yoast, a SEMrush, a Rank Math és a Google Keyword Planner néhány név a legjobb SEO-eredmények eléréséhez. Segítenek a teljesítmény és a rangsorolás javításában is a kiválasztott kulcsszavak és meta címkék alapján.

Az olvashatósági pontszámok a tartalom módosítását segítik az olvasók életkorának és megértési szintjüknek megfelelően. Ahhoz, hogy tovább lépj és új magasságokat érj el, bármikor választhatsz egy SEO szolgáltatót is.

mobilbarát weboldal

3. Legyen mindig mobilbarát az oldalad

Tanulmányok szerint az elmúlt években a mobilhasználat sokszorosára nőtt, és az online keresések több mint 60% -a mobileszközön keresztül történik. Biztosítanod kell, hogy a WordPress-weboldalad mobilbarát legyen. A legújabb WordPress-témák többsége támogatja a mobilos használatot, könnyedén alkalmazhatod őket. Például egy Woocommerce fejlesztő cégnek rendelkeznie kell mobil platformon működő weboldallal, mivel a látogatók többsége okostelefonokat használ.

4. Hozz létre belső linkeket kulcsszavakkal

Használj olyan kulcsszót az oldaladon, amely belső linken keresztül kapcsolódik egy másik oldalhoz, amely a tartalomban ugyanazt a kulcsszót tartalmazza. Hogy lehet ezt a trükköt megcsinálni? Válaszd ki a linkelni kívánt szöveget / szót, kattints a link eszközre, és írd be a kijelölt szöveget / szót az üres keresőmezőbe. A WordPress automatikusan megtalálja ezt a szót a weboldal minden blogbejegyzésének címében. Válaszd ki a kívánt bejegyzést, kattints a visszatérési lehetőségre, és létrehoztad az adott oldalra mutató hivatkozását. Ez egy nagyszerű technika a közönség elkötelezettségének növelésére a keresőoptimalizálás által.

5. Szabadulj meg a spamtől

A spam-hozzászólások csökkenő forgalomhoz vezethetnek, és negatív hatással lehetnek a weboldal teljesítményére. Válszthatsz olyan beállítást, hogy minden hozzászólás kézi jóváhagyását igényeljen , de ez elég időigényes és zavaró lehet. A jobb és hatékonyabb megoldás az, ha spamellenes bővítményt telepítesz a WordPress weboldaladra, hogy megsemmisítse a több ezer irreleváns spam-hozzászólást. A spam elleni plug-inek ingyenesen állnak rendelkezésre, egyszerűen telepíthetők, és nagyon hatékonyan működnek.

6. Ismerkedj meg a rendszeres frissítésekkel

A statisztikák folyamatosan változnak, és ha a topon akarsz maradni, folyamatosan tájékozódni kell arról, hogy milyen új frissítések érhetők el. A vezérlőpult tetején található ikon segítségével ellenőrizheted a frissítéseket. A frissítések rendszeresen elérhetőek, és általában a műszaki hibák és a biztonsági érzékenység javítására összpontosítanak.

A WordPress weboldal biztonsága rendkívül fontos. Ha nem frissíted weboldalad, nem áll ellen a hackerek támadásainak. A frissítések telepítése egyáltalán nem jelent gondot, bár legyen kéznél a biztonsági másolatt minden esetben. A frissítés után egyszer ellenőrizd a weboldalad, hogy megfelelően működik-e.

Eddig tartottak a “hétköznapi” WordPress tippek, a továbbiak már alapszintű ismereteket igényelnek.

7. Módosítsd a közvetlen hivatkozásokat

Módosítsd a WordPress eredeti beállításában szereplő permalink struktúrát. Az eredeti szerkezet tartalmazza a dátumot. A keresőoptimalizálási szakértők azt javasolják, hogy a jobb optimalizálás érdekében távolítsd el a dátumot.

A szerkezet megváltoztatásának lépései: először lépj be a weboldal vezérlőpultján a beállítások menübe, és kattints a legördülő menüben található “Közvetlen hivatkozások” linkre. Azt követően válaszd ki a “bejegyzés neve”-t, majd a változtatások mentését, és a munka elkészült. Ez kifinomult megjelenést kölcsönöz weboldaladnak a látogatók / ügyfelek előtt, és optimalizálja a blogbejegyzések URL-jeit. Nézzük mik a további WordPress tippek.

8. Egészítsd ki a képeket címkék hozzáadásával

Ha WordPress-kezdő vagy, először meg kell tanulnod, hogyan hozhatod ki a lehető legtöbbet a weboldaladra feltöltött képekből. A képek azok a látványelemek, amelyeket a weboldal látogatói látni fognak, és nagy szerepet játszanak a tartalom megítélésében. Adj kulcsszavakat címkékként a képekhez.

A kulcsszavak segítenek javulni a keresőoptimalizálásban, és javítani fogják a keresőkben elért eredményeket. El kell érned, hogy képeid és a webtartalmad a legjobb eredményt hozzák. Ha képeidet összhangba hozod a tartalmaiddal vagy a permalinkekkel, az még előnyösebb lesz weboldalad számára.

9. Tömörítsd a képeket

Egyik legjobbb tipp, amelyet a WordPress blog létrehozása során érdemes szem előtt tartani, a képek tömörítése. Erre használhatsz külön bővítményt is. A bővítmények automatikusan tömörítik a feltöltött képet, így nincs szükség további munkára. Így lehetővé válik az is, hogy egyszerre nagyon sok képet tömöríts egyetlen kattintással.

A képek tömörítésének előnye, hogy a kisebb fájlméretek gyorsabbá teszik a weblap betöltését. Mint tudjuk, elsősorban a weboldalon található képek és videók okozzák a lassú pufferelést. A Google rangsorolása sok tényező szerint történik, az oldal sebessége is rendkívül fontos. Kutatások szerint a weboldal betöltésének ideális ideje három másodperc alatt kell, hogy legyen.

Wordpress sebesség

10. Használd a Google Analytics szolgáltatást

Miután beállítottad a témát, a közvetlen hivatkozásokat, az URL-t stb. a weblapod készen áll a működésre. A működtetés és futtatás következő lépése a Google Analytics telepítése. Ez a Google webanalitikai szolgáltatása és szakértők szerint az egyik fontos eszköz a WordPress-felhasználók számára. A Google Analytics nyomon követi a weboldaladra érkező forgalmat. Ez lehetővé teszi a weboldaladon végzett tevékenységek nyomon követését is. Ezekkel a jelentésekkel és statisztikákkal javíthatod weboldalad teljesítményét.

A Google Analytics biztosítja az alapvető eszközt, amelyre szükséged van, hogy jobban megértsd weboldalad látogatóit és viselkedését. A Google Analytics beállítása rendkívül egyszerű. Rengeteg online videót találsz, ha további segítségre van szükséged a témában.

11. Túl sok bővítmény lerontja a weboldalt

Csakúgy, mint a népszerű szólás mondja, a „túl sok szakács elrontja a levest”, a túl soknak mindenben valóban ellenhatása van. Ha WordPress-felhasználó vagy, akkor tapasztalni fogod, hogy több ezer ingyenes bővítmény áll rendelkezésedre. Lehet, hogy mind nagyon hasznosnak is tűnnek. Hasznosak, de nincs szükség mindegyikre.

Válassz néhányat az igényeidnek megfelelően, és csak azokat töltsd le. Mindig tartsd meg a SEO, a biztonság és a gyorsítótár alapvető elemét. Kerüljd a túl sok felesleges beépülő modult, amely akadályozza weboldalad sebességét és lassabbá teszi azt.

12. Állíts be új belépési URL-t

WordPress-felhasználóként weboldalad mindig ki van téve ismeretlen forrásokból származó online fenyegetéseknek. A biztonsági eljárásokat úgy javíthatod, hogy megváltoztatod weboldalad bejelentkezési oldalának URL-jét. Ez a folyamat rendkívül egyszerű és hatékony. Egy jól definiált, nem hagyományos URL-t nehéz lesz megtalálni, és ezáltal távol tarthatod a hackereket.

A felmérések kimutatták, hogy a rövidebb URL-lel rendelkező weblapok több látogatót vonzanak, mint a hosszú nevek. Az egyéni URL-t a WordPress vezérlőpultján állíthatod be. Legyen rövid és egyszerű, hogy a látogatók láthassák az URL-t, és megtudhassák, mi a bejegyzés tárgya. Manapság kötelező, hogy a WordPress fejlesztő cégek ezt az alternatív és rövidebb webhely-URL-eket vegyék igénybe, hogy kövessék a trendet.

Kombinálhatod ezeket a stratégiákat másokkal a biztonság fokozása érdekében, például korlátozott bejelentkezési kísérletek megadásával. A WordPress tartalomkezelőben az alapértelmezett beállítás az, hogy a felhasználó korlátlan bejelentkezési kísérletet hajthat végre. Ezáltal a weboldalad alkalmasabb a hackelésre. A Login LockDown beépülő modul segítségével meghatározhatod és ellenőrizheted a sikertelen bejelentkezési kísérletek számát.

13. Válaszd a kategóriák lehetőséget a címkék fölött

A legtöbb ember a címkéket a bejegyzések alján használja hivatkozások létrehozására kulcsszavak segítségével. De a túl sok címke befolyásolhatja weboldal általános kinézetét és rendetlenséget okozhat. Ehelyett választhatsz egy másik lehetőséget: a tartalmat csoportosítsd  kategóriákba.

Tervezz valamit, amivel felhívod a weboldal látogatóinak figyelmét, ami arra csábítja őket, hogy rákattintsanak egy gombra . Minden bejegyzésed megjelenik a tartalmához kapcsolódó kategóriákban. A weboldal látogatói megtekinthetik az azonos kategóriába tartozó összes bejegyzést, amikor rákattintanak. Ne tegyél egy posztot négynél több kategóriába. Tartsd fenn a minimális közös alapot, ennyi.

14. Weboldalad védelme

Nagyon fontos megvédeni weboldalad a hackerek ellen. Mindig a gyenge biztonságú weboldalakat keresik. Vedd komolyan. A weboldal védelmének módjai közé tartozik a témák, a beépülő modulok és a webhely következetes naprakészen tartása. Használj erős jelszavakat, lehetőleg alfanumerikus karaktereket és szimbólumokat.

Szerezz jó minőségű biztonsági bővítményt. Még akkor is, ha egy kis pluszba kerül, hajtsd végre ezt a beruházást, mivel hosszú távon előnyös lesz számodra. Készíts biztonsági másolatot az oldaladról. Ha valaha rosszul alakulnak a dolgok, akkor nem veszítesz el mindent. Jobb biztonságban lenni, mint sajnálni.

A Wordfence, a BulletProof, az All In One WP Security & Firewall stb. néhány a legjobb WordPress biztonsági pluginok közül.

15. Tartsd szemmel a honlapod sebességét

A PageSpeed ​​Insights elemzi a weboldal sebességét, pontszámot ad és javaslatokat nyújt az oldal gyorsabbá tételéhez, például a megfelelő webes gyakorlatokhoz és a teljesítmény webes optimalizálásához. Megmutatja azokat a fájlokat is, amelyek akadályozzák a sebességet. Először dolgozz a jelentős lemaradásokat okozó tényezőkön, majd térjen át a kisebb akadályok megoldására.

A fenti WordPress tippek alkalmazásával már sokkal többet tettél a weboldalad sikere érdekében, mint a weblap tulajdonosok többsége. Használd ezeket a praktikus tippeket, és erősítsd tartalmadat az üzleti eredmények elérése érdekében.

Szóljon hozzá!