A weboldal elhagyás legfőbb okai6 perc olvasás

A weboldal elhagyás legfontosabb okai a nyelvtani hibák, a vásárlói értékelések hiánya és a közösségi média tevékenységk hiánya. Többek között ezek a fő okok, amik miatt a látogatók nem vásárolnak egy weboldalon.

weboldal elhagyása

Tudod, hogy meddig tartózkodnak a felhasználók a weboldaladon? Kevesebb, mint 15 másodpercig. Ennyi a weboldalon töltött átlagos idő. Ennyi ideig kell felhívnod valaki figyelmét a weboldaladra. Ezt hívjuk „15 másodperces szabály”-nak. Ha 15 másodpercen belül nem váltasz ki érdeklődést, akkor valószínűleg a látogató nem fog tovább maradni.

Hogy hogyan csináljad? Vess egy pillantást a legfontosabb okokra, amelyek miatt az emberek elhagynak egy weboldalt, és természetesen arról, hogy miként tudod megfogni a figyelmüket. A weboldal elhagyás a visszafordulási arányhoz kapcsolódik.

Miért érdekelne a visszafordulási arány?

A visszafordulási arány egyike azoknak a megtévesztő marketing kifejezéseknek, amelyek szórakoztatónak tűnnek.

Összpontosíts a „tartózkodási időre” (hogy a weblapod látogatói mennyi időt töltenek el a tartalommal), és ne a hiúságmérő mutatókra, mint például az oldalmegtekintésekre. A minőségi tartalom létrehozása rendkívül fontos, mivel a Google törődik azzal, hogy az emberek milyen mélyen navigálnak a weboldaladon, hogy megnyomják-e a “vissza” gombot, és ami a legrosszabb – az, hogy visszatérnek-e a találati listára, mert nem találták meg a keresett információt.

A magas visszafordulási arány a rosszul felépített weboldalt jelzi. Az alacsony visszafordulási arány azt sugallja, hogy a dolgok zavartalanul mennek. Tehát láthatod, miért fontos tudni, hogy miért látogatják meg a felhasználók a weboldalad.

A weboldal elhagyás okai

Minden weboldal számára a legnagyobb kihívás a látogató egy percnél hosszabb ideig történő megtartása. Az okok közül, amelyek miatt az emberek elhagynak egy weboldalt, a bizalmatlanság a legfontosabb probléma. Mi okozza a látogatók weboldal iránti bizalmatlanságát?

Az angol Reboot SEO digitális marketing ügynökség felmérése egyértelműen kimutatta, hogy a tényezők sokfélesége, kezdve a weboldal közösségi média tevékenységétől az ott használt nyelvig meghatározza, mennyire valószínű a látogatók bizalma a weboldalban.

Az 1 322 megkérdezett résztvevő csaknem 47%-a számára a következetes közösségi média tevékenységet folytató cég jelenti a legfontosabb jellemzőt, ami megbízhatóvá teszi a weboldalt. A válaszadók körülbelül 45 százaléka nem fog használni olyan weboldalt, amely nem rendelkezik aktív közösségi média oldallal.

Naomi Aharony, a Reboot Online SEO ügyvezető igazgatója, kommentálta azt, hogy miért a közösségi média a megbízhatóság legfontosabb jelzője egy weboldal látogatásakor: “A megállapítások megerősítik, már megszokott gyakorlat a weboldalon landoló látogatók számára, hogy duplán ellenőrzik a lap hitelességét. Nincs is egyszerűbb ellenőrzési mód, mint ugrani a közösségi média oldalakra és ellenőrizni a legutóbbi tevékenységeket. A sok zizegéssel és követővel rendelkező weboldal inkább hitelesnek tűnik, mint amelyiken nem látszik semmi aktivitás.

A fizetési módok is aggodalomra adhatnak okot

Az ismeretlen fizetési módok a legnagyobb elrettentő tényezők a látogatók számára a weboldalon történő vásárláshoz. A válaszadók 92 százaléka azt mondta, hogy nem bízik vagy vásárol olyan weboldalon, amely ismeretlen fizetési módokat használ.

A jelentés szerint az ismerős fizetési módok, mint például a Mastercard, a Visa, a PayPal, az American Express a weboldal hatodik legfontosabb szolgáltatása, a Secure Sockets Layer (SSL) tanúsítvány és az elismert bizalmi pecsétek a legfontosabb tényezők, amelyek segítenek meghatározni a hitelességet. és a weboldal fizetési biztonságát.

A weboldal legmegbízhatóbb tulajdonságai:

 1. Közösségi média aktivitás (47%)
 2. Ismert bizalmi pecsétek (47%)
 3. Megbízható weboldal ajánlja (45%)
 4. SSL tanúsítvány (43%)
 5. Cím és telefonszám nyilvánossága (40%)
 6. Professzionális dizájn (38%)
 7. Saját, egyedi fotók (36%)
 8. Ismert fizetési módok (36%)
 9. ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató (31%)
 10. Rólunk oldal (31%)
 11. Frissített Google adatok (25%)
 12. GYiK oldal (22%)
 13. Találkozás a csapattal oldal (18%)
 14. Kevés banner hirdetés (14%)

Forrás: Reboot SEO Ügynökség. A százalékos arány meghaladja a 100-at, a több lehetséges válasz miatt.

A fizetési módokon kívül a felugró ablak egy másik fő tényező, amely a felhasználók számára bizalmatlanná tesz egy weblapot.

Nyelvtani hibák

A biztonság hiánya, a helyesírási hibák és a szöveg megfogalmazása vörös zászlót jelent a válaszadók mintegy 56%-a számára. A válaszadó vásárlók 79 százaléka a jelentésben azt állította, hogy nem használna vagy bízna olyan weboldalban, ahol nyelvtani vagy helyesírási hibák vannak. Nézzük, mik a weboldal elhagyás bizalmatlansági jellemzői:

Jellemzők, amelyek bizalmatlanságot keltenek a felhasználók körében

 1. Felugró ablakos hirdetések (popup) (65%)
 2. Nyelvi, vagy helyesírási hibák (56%)
 3. Túl sok hirdetés (52%)
 4. Túl hosszú kedvezmények, vagy nem működő linkek (45%)
 5. Homályos képek (43%)
 6. Nincsenek vevői vélemények (40%)
 7. Nincsenek bizalmi pecsétek (38%)
 8. Nincs SSL tanúsítvány  (36%)
 9. A weblap nem megfelelő pénznemet használ (34%)
 10. Hiányzó kapcsolati információk (29%)
 11. Hosszú betöltődési idő (29%)

Forrás: Reboot SEO Ügynökség. A százalékos arány meghaladja a 100-at, a több lehetséges válasz miatt.

A legfontosabb funkciók, amik a látogatókat bizalmatlanná teszik a weboldalon, a túlzott hirdetések, a nagy árengedmények és a rossz minőségű képek, magas még a nyelvtani hibákat és a felugró hirdetéseket elutasítók aránya is.

 

Szóljon hozzá!