Black Hat SEO eszközökMit jelent a Black Hat SEO?

A Black Hat SEO (fekete kalap) azon keresöoptimalizálási eljárások és trükkök összessége, amelyek az internetes keresők által nem engedélyezettek etikátlan módszerük miatt.

Ezek a metódusok a keresőmotorok fejlődésével folyamatosan szaporodnak, finomodnak, ezért minden tiltott technikát lehetetlen felsorolni.

Az elnevezés egyes régi western filmekből ered, ahol a „jó” karakter fehér kalapot viselt a „rossz” pedig feketét.

Egy rövid felsorolás azokról a SEO technikákról, amit a keresőmotorok már ismernek, alkalmazásukkal hátra sorolódunk a találati listán, legvégső esetben ki is tilthatják honlapunkat!

Black Hat SEO eszközök

Rejtett szövegek:

  • A weboldal bármely részén a háttérszínnel megegyező, vagy ahhoz nagyon hasonló színű szöveget helyezünk el.
  • Miniatűr betűkkel írt szövegeket helyezünk el.
  • Ne helyezzünk el rejtett linkeket.

Ezek a szövegek a látogatók számára láthatatlanok, de a keresőrobotok olvassák őket. A Google azt szereti, ha az oldal a látogatók számára készül, nem a keresőrobotoknak.

Kulcsszóhalmozás:

Ha a tartalomban, title tag-ben, képek tag-jeiben az egész szöveghez viszonyítva eltúlzott mértékben használjuk a kulcsszavakat az komoly büntetést vonhat maga után.

Az egész szövegünk egy halandzsázásnak fog hatni, nincs olyan ember, akinek ez tetszene. Általánosságban elmondható, hogy max. a 4-6 %-os kulcsszóarányra törekedjünk a honlapkészítés során. Így a tartalom olvasmányos marad és a kereső is díjazza a munkásságunkat.

Álcázás:

Teljesen más kulcsszavakat használunk, mint a weblap valós tartalma. Az oldal leírása is az álcának használt témát sugallja. A találati listán nagyon megnyerő a lap, de ha rákattintunk, egy porno- vagy más üzleti oldalra kerülünk. Régi módszer, garantált büntetés!

Fizetett linkek:

A korábbi bejegyzésekből már tudjuk, milyen fontosak a linkek.. A Google azt szeretné, hogy természetesen módon “szaporodjanak” a ránk mutató linkek, ezért szigorúan nyilvántartja azokat az oldalakat, link katalógusokat, ahol pénzért helyeznek el linkeket.

Legyünk körültekintőek ha linkcsere partnert választunk!

Linkfarmok:

Kerüljük azokat a link katalógusokat, ahol csak gyér tartalommal rendelkező oldalak vannak felsorolásszerűen összehányva. A Google tudja, hogy ezek a gyűjtőhelyek nem a felhasználók tájékozódását szolgálják, kizárólag a jobb keresőben elért helyezés miatt jöttek létre.

Kapuoldalak:

Az ügyfél a keresőből egy kitűnően optimalizált, minimális tartalommal rendelkező oldalra érkezik, de innen egy Javascript-es vagy META Refresh átirányítással hamarosan a célzott oldalon landol, ahol megtalálja a neki értékesíteni kívánt terméket, vagy szolgáltatást.

Duplikált tartalom:

Nem érdemes más oldalak tartalmát, teljes cikkeit engedély nélkül másolni vagy tükrözni, mert büntetés jár érte.

Nem illő más tollával ékeskedni. A kereső tudja, hogy a tartalom melyik oldalon jelent meg először és megállapítja, ki a hiteles forrás.

Akkor járunk el helyesen, ha csak részleteket idézünk, azt is az eredeti forrás megjelölésével!


Bármelyik fenti technika alkalmazásával csak veszíthetünk!

Aki hosszú távra tervez, az mindig tisztességes “Fehér kalap” típusú eszközöket alkalmaz, amit a keresők is jó helyezéssel jutalmaznak!

Szóljon hozzá!

2 × 5 =