Black hat SEO – tiltott eszközök22 perc olvasás

Black Hat SEO eszközökMit jelent a Black Hat SEO?

A Black Hat SEO (fekete kalapos SEO) azoknak a keresöoptimalizálási eljárásoknak és trükköknek az összessége, amelyek nem engedélyezettek az internetes keresők által etikátlan módszereik miatt.

Az elnevezés egy régi western filmekből ered, ahol a „jó” karakter fehér kalapot viselt a „rossz” pedig feketét.

A Black Hat SEO a keresőmotorok irányelveivel ellentétes gyakorlat, amelyet arra használnak, hogy a weboldal jobb helyezést érjen el a keresési eredmények között. Ezek az etikátlan taktikák semmit nem oldanak meg az interneten kereső személyek számára, és gyakran büntetéssel járnak a keresőmotorok részéről. A fekete kalapos technikák magukban foglalják a kulcsszó halmozást, az álcázást és a privát linkhálózatok használatát.

A keresési eredmények között való megjelenés létfontosságú az üzleti növekedés szempontjából, de van a helyes és a helytelen módszer a keresőoptimalizálásban. A fekete kalapos SEO sötét művészete a helytelen irány. A Black Hat SEO a keresőmotorok algoritmusainak kedvez, nem a felhasználóknak ad megoldásokat.

Ahelyett, hogy megszerezné az elismerést a keresőmotorok találati oldalain, a Black Hat SEO árnyékos taktikát alkalmaz. A fekete kalapos SEO technikák folyamatos használata tönkre teszi a keresőben elért helyezéseket ahelyett, hogy jó hatással lenne rájuk.

Ha még nem ismered az internetes keresőket, akkor tudnod kell, hogy a Google-hoz hasonló keresőmotorok célja az, hogy a legjobb eredményt nyújtsák annak , aki a keresést végzi. Azt szeretnék, hogy az emberek nagyszerű felhasználói élményt szerezzenek, és biztosítják, hogy az általuk nyújtott eredmény ne tartalmazzon spameket. Ezt automatikusan olyan algoritmusok vagy kézi műveletek révén teszik meg, amelyek célja a Black Hat SEO-ban részt vevők felismerése és megbüntetése.

A keresőmotor algoritmusai az idők során egyre kifinomultabbá váltak, ezért érdemes elkerülnöd a fekete kalapos SEO-t. A fehér kalapos SEO sokkal jobb módszer a keresőoptimalizálásban. Ez egy etikusabb megközelítés, amely betartja a keresőmotorok által meghatározott feltételeket és irányelveket. A Fehér kalapos SEO a minőségi tartalom és jobb általános felhasználói élmény létrehozását jelenti a weboldaladat meglátogató emberek számára.

Black Hat SEO és White Hat SEO

A Black Hat SEO ellentétes a keresőmotorok által meghatározott irányelvekkel, és manipulálja őket a jobb helyezés elérése érdekében. Ez ahhoz vezethet, hogy teljesen kitörölnek a keresési eredmények közül, vagy gyengébb pozíciót szerezhetsz. A white hat SEO etikusabb módja a SEO-nak, mivel minőségi tartalmat és jó felhasználói élményt nyújt.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy mit jelentenek a Black Hat SEO technikák, így biztos lehetsz benne, hogy ezeket el tudod kerülni az organikus keresési stratégia kidolgozása során.

Black Hat SEO technikák a keresőoptimalizálásban

Kulcsszó halmozás

Ha a tartalomban, az oldal SEO címében, képek leírásaiban az egész szöveghez viszonyítva eltúlzott mértékben használjuk a kulcsszavakat az komoly büntetést vonhat maga után.

Az egész szövegünk egy halandzsázásnak fog hatni. Nincs olyan ember, akinek ez tetszene. Általánosságban elmondható, hogy törekedjünk a max. a 4-6 %-os kulcsszóarányra a weboldal készítés során. Így a tartalom olvasmányos marad és a kereső is díjazza a munkásságunkat.

A kulcsszó halmozás arra a gyakorlatra utal, hogy a tartalmakat irreleváns kulcsszavakkal töltjük meg, hogy manipuláljuk az elért helyezést a keresők találati oldalán. Több olyan kulcsszóváltozat hozzáadása, ahol nincs hozzáadott érték, rossz élményt jelent a tartalmat ténylegesen elolvasók számára. Ez azt is okozhatja, hogy az oldal nem releváns lekérdezések alapján is jó helyezéssel lesz rangsorolva.

A Google a kulcsszóhalmozást a következő példákkal magyarázza:

  • Jelentősebb hozzáadott érték nélküli telefonszámok listája
  • Szövegblokkok, amik azoknak a településeknek a listáját tartalmazza, amikre rangsorolást várunk
  • Olyan gyakran ismételt szavak vagy kifejezések, hogy az már természetellenesen hangzik.

Íme egy példa egy marketing szoftvereket értékesítő webhely kulcsszó halmozására:

„Marketing szoftverek fejlesztésével foglalkozunk. A marketing szoftvereket értékesítjük. Ha marketing szoftver beszerzésére gondol, vegye fel a kapcsolatot marketing szoftver tanácsadóinkkal. “

Azt hiszem, egyetértesz, ez már lejárt lemez. Elég könnyű észrevenni a halmozást, és a Google is képes lesz megmondani, hogy a tartalom természetellenesen hangzik.

Talán hallottad már azt a viccet, hogy „egy SEO szövegíró besétál egy bárba, grillbe, kocsmába, nyilvános házba, ír, csapos, italok, sör, bor, likőr…”. Ez a vicc a kulcsszó halmozásról szól, és ez egy másik tökéletes példa a gyakorlatra. A szavak mind hasonlítanak egymásra, de nincs értékük, mivel még egy mondatot sem kötnek össze.

Kulcsszókutatással megtudhatod, hogy mit keresnek az emberek, de nem jó ötlet ezeket a kulcsszavakat a tartalmadban túlzsúfolni. Ahelyett, hogy tartalmad lényegtelen kulcsszavakkal töltenéd meg, inkább koncentrálj olyan hasznos tartalom létrehozására, amely a kulcsszavak helyett a témákra összpontosít.

Álcázás

Az álcázás során teljesen más kulcsszavakat használunk, mint a weblap valós tartalma. Az oldal leírása is az álcának használt témát tartalmaza. A találati listán nagyon megnyerő a weblap, de ha rákattintunk, egy porno- vagy más üzleti oldalra kerülünk. Régi módszer, garantált büntetés!

Az álcázás magában foglalja egy tartalom megjelenítését a felhasználók számára és egy másik tartalom megjelenítését a keresők számára. A fekete kalapos SEO-t gyakorló webhelyek ezt azért választják, hogy a tartalmaik a szövegben nem szereplő kifejezésekre is jó besorolást kapjanak. A spam weboldalak az álcázást azért teszik, hogy a keresőmotor robotja ne vegye észre, milyen spam tartalmat szolgáltatnak a felhasználók számára.

álcázás - fekete kalapos SEO

A tartalom egyedi felhasználói csoportokhoz igazítása elfogadható. Például csökkentheted a weboldal méretét, ami kifejezetten hasznos, ha az oldalt mobil eszközről látogatják. Megváltoztathatod az oldal nyelvét is az szerint, hogy milyen országból látogatják.

Egy olyan kiadó, mint a Forbes Inc, megváltoztathatja az oldalon megjelenő hirdetéseket a tartalmuk finanszírozása érdekében. Ezek a példák teljesen elfogadhatóak. Mindaddig, amíg nem csak a keresőmotorok számára megjelenő tartalmat változtatod meg.

Noha nincs olyan kőbe vésett szabály, amely meghatározná, mi az elfogadható és mi nem, mindig kérdezd meg magadtól: megoldás-e a látogatónak, amit szándékozol tenni? Ha igen, akkor helyes, amit teszel. A weboldaladat feltérképező keresőrobotokat ugyanúgy kell kezelned, mint bármely más látogatót.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy miként látja a Google a weboldalad, használhatod a Google lekérés eszközt, és összehasonlíthatod azzal, amit a felhasználók látnak.

Alattomos átirányítások

Az átirányítás azt jelenti, hogy valakit más URL-re küldenek, mint amire eredetileg kattintott. A Black Hat SEO az átirányításokat a rendeltetésükön kívül használja. Ugyanazon a vonalon halad, mint az álcázás, a keresőmotort átirányítja egy oldalra, az összes többi felhasználót pedig egy másik oldalra irányítja.

Hamis átírányítások

Egy másik példa egy nagyon releváns, sok visszamutató linkkel rendelkező oldal átirányítása egy másik irreleváns oldalra, csak a találati listán elfoglalt helyezés javítása érdekében. A 301-es átirányítás az összes látogatót átirányítja egyik oldalról a másikra. Ez azt jelenti, aki fekete kalapos SEO-t gyakorolja, az átirányításokat kizárólag a keresési eredmények manipulálása céljából használja.

Az átirányításokat csak a tervezett célra szabad felhasználni. Legtöbbször abban az esetben történhet, ha megváltoztatod a weboldal domainjét, vagy két tartalmat egyesítesz. Bizonyos esetekben elfogadható a JavaScript használata a felhasználók átirányításához. Például a LinkedIn átirányít valakinek a teljes profiljára, ha be vagy jelentkezve, ahelyett, hogy a kijelentkezett felhasználónak szóló publikus profilt látnád. A sunyi átirányításokat viszont el kell kerülni. Megsértik az olyan keresőmotorok irányelveit, mint a Google és a Yandex.

Gyenge minőségű tartalom

Az a rossz minőségű tartalom, amelynek a kereső felhasználók számára nincs értéke, szintén általános gyakorlat a fekete kalapos SEO-ban. Ide tartozik a másik weboldalról lemásolt tartalom is. Egy bizonyos pontig a keresőmotorok, nem voltak képesek felismerni a más weboldalakról másolt tartalmat.

A Google Panda 2011-es frissítése megoldotta ezt a problémát. Számos, duplikált tartalmú webhely azonnal sokat zuhant a keresési rangsorban. Azóta a Google sokkal jobban felismeri az ismétlődő és alacsony minőségű tartalmakat.

Láthatatlan kulcsszavak hozzáadása a tartalmához szintén tiltott gyakorlat. Egyes weboldalak, akik a fekete kalapos SEO-val foglalkoznak, ezt úgy csinálják, hogy a szöveg ugyanolyan színű, mint az oldal háttérszíne. Ez azt jelenti, hogy a weblap megjelenhet a láthatatlan kulcsszavak keresési eredményeiben, annak ellenére, hogy az oldalon nincs látható tartalom róluk.

Amikor a felhasználó rákattint a találati listán az ilyen oldalra, azt gondolja, hogy a keresett témáról lesz szó. De nem találja meg a vágyott tartalmat, mivel a kulcsszavak láthatatlanok. Ha a látogatók problémáira adsz megoldásokat, akkor nem kell elrejtened a weboldaladon található tartalmat.

A „csali” egy másik Black Hat SEO technika, amely a keresőmotorok félrevezetését jelenti. Ez magában foglalja a témához kapcsolódó tartalom létrehozását, amelyet rangsoroltatni szeretnének. Miután az oldal rangsorolva lesz a témában, a tartalmat kicserélik valami másra. Ez negatív élményt jelent a keresést végső felhasználók számára, mivel az a tartalom, amelyre átkattintanak, már nem létezik. Ezek a gyakorlatok becsapják a látogatókat és a keresőmotorokat is, és nem megfelelő módszerek a kersőoptimalizálásra.

Az eredeti, minőségi tartalom megírása fontos része a white hat SEO-nak. Nem csak a keresőmotoroktól várható büntetések elkerülésére van szükség, hanem a weboldaladat is különbbé teszi. Kiváló minőségű tartalom létrehozása növeli a célközönség iránti bizalmat, és a látogatókat ügyfelekké változtatja.

Nem érdemes más oldalak tartalmát, teljes cikkeit engedély nélkül másolni vagy tükrözni, mert büntetés jár érte. Nem illő más tollával ékeskedni. A kereső tudja, hogy a tartalom melyik oldalon jelent meg először és megállapítja, ki a hiteles forrás.

Akkor járunk el helyesen, ha csak részleteket idézünk, azt is az eredeti forrás megjelölésével!

Fizetett linkek

A keresőmotorok, mint a Google, szigorúan tiltják a linkek adásvételét. A tájékoztatásban világosan kijelentik, hogy „a PageRank manipulálására szolgáló linkek vagy egy webhely rangsorolása a Google keresési eredményei között egy linkrendszer segítségével, megsértik a Google webmesteri irányelveit”.

Ez magában foglalja a weboldalak ingyenes linkcseréjét is. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi az elfogadható csere, Matt Cutts, a Google webspam csapatának korábbi vezetője javasolja az FTC irányelveinek áttekintését.

fizetett-linkek

Kerüld el, hogy bármilyen más weboldalnak fizess azért, hogy linkeljen a tartalmadra. A Google arra kéri a felhasználókat, hogy meséljenek azokról az esetekről, amikor linkeket vásárolnak vagy adnak el. Azt állítják, hogy megbüntetik a linkek vevőjét és eladóját is, amint a gyakorlatot észlelik.

Ha a cikket olvasva rádöbbentél, hogy a vásárolt linkjeid a Black Hat SEO technika alá tartoznak, akkor mielőbb el kell távolítanod őket. Használhatod a link elutasítás eszközét is, ha nem tudod elérni, hogy a webmesterek eltávolítsák a rád mutató linkeket. Ez felhívja a Google figyelmét, hogy a Pagerank kiszámításakor ne vegye figyelembe a fizetett linkeket.

Strukturált adatokkal / gazdag kivonatokkal való visszaélés

A strukturált adatok gazdag kivonatokként és sémaként is ismertek. Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztasd a tartalmaid megjelenítését a keresőmotorok találati oldalain. Kiemeli a tartalmaidat a versenytársak közül és jobb eredményt ad a találati oldalakon. Strukturált adatokat hozzáadhatsz egy oldalhoz, amely podcastokat, recepteket, könyveket jelenít meg más termékek és szolgáltatások mellett. A vélemények séma valószínűleg az egyik legnépszerűbb strukturált adat.

A Black hat SEO magában foglalja a strukturált adatokban szereplő pontatlan információk megadását, hogy ezzel megtévessze a keresőmotorokat és a látogatókat. Például valaki, aki a blackhat SEO-t gyakorolja, hamis öt csillagos véleményeket hoz létre magának egy minősítő weboldalom, ezzel strukturált adatokat adhat hozzá, hogy kiemelkedjen a keresési eredmények között. Nagyon kockázatos gyakorlat, mivel a Google, arra ösztönzi a felhasználókat, hogy tegyenek jelentést a strukturált adatokkal visszaélő weboldalakról. 

Ez téged nem akadályozhat meg abban, hogy valódi, pontos információkat jelölj meg weboldalaidon. Nagyon ajánlom a strukturált adatok hozzáadását a fehér kalapos módszereket követve.

Nincs miért aggódnod, ha olyan valós információkat közölsz, amelyek hasznosak a látogatók számára. A Google dokumentálta a strukturált adatok webhelyére történő felvételének szabályait, és hasznos eszközzel is rendelkezik a strukturált adatok teszteléséhez.

Blog hozzászólás spam

Ahogy a neve is sugallja, ez a Black Hat SEO technika egy linket jelent a weboldaladra egy blog hozzászólásában. Ez a gyakorlat manapság egyre ritkábban fordul elő, mivel a keresőmotorok frissítették algoritmusukat, hogy kizárják a blog hozzászólásokban szereplő linkeket. A legtöbb mérvadó blog most alapértelmezés szerint “nofollow” típusú linket ad a hozzászólásokban. Ez azt jelenti, hogy a keresőmotorok, nem követik a linket, és a link sem adja át a linkerőt.

A blog kommenteléssel megszerzett, weboldaladra mutató linkek spam jellegű linknek számítanak, ezért javasoljuk, hogy kerüld ezt a gyakorlatot.

Ha van olyan publikációd, fórumod, blogod, ami megengedi a hozzászólásokat, ügyelj arra, hogy a bejegyzéseket robotok vagy személyek ne spamelhessék. A keresőmotorok, lefokozzák vagy teljesen eltávolítják a spam tartalmú oldalakat a keresési eredményekből. A spamellenes eszközök, például a Google ingyenes reCAPTCHA eszközének használata az egyik módszer a felhasználók által létrehozott spam tartalom kockázatának csökkentésére.

Linkfarmok

A linkfarm egy olyan weboldal vagy weboldalak gyűjteménye, amelyeket kizárólag linképítés céljából fejlesztettek ki. Minden weboldal hivatkozik arra a weblapra vagy weblapokra, amelyeket magasabb rangra kívánnak helyezni a keresőkben. A keresőmotorok a weboldalak rangsorolásakor – több egyéb faktor mellett –  a weboldalra mutató linkek számát is megnézik. A Black hat SEO ezt úgy használja ki, hogy linkfarmokkal növeli az adott webhely visszamutató linkjeinek számát.

A linkfarmok gyakran rossz minőségű tartalommal és sok linkkel rendelkeznek. A linkek általában azt a kulcsszót tartalmazzák a horgonyszövegükben, amelyre a weboldalt jobb helyezésre kívánják besorolni. A keresőmotorok, mint a Google, könnyen felismerik a linkfarmokat, ezért a használatukat kerülni kell. Ehelyett fehér kalapos SEO taktikát kell használnod, például remek tartalom grafikonokkal, adatokkal, interjúk vagy bármilyen más olyan tartalom létrehozása, amely lehetővé teszi a visszalinkek természetes megszerzését az idő múlásával.

Kerüljük azokat a link katalógusokat, ahol csak gyér tartalommal rendelkező oldalak vannak felsorolásszerűen összehányva. A Google tudja, hogy ezek a gyűjtőhelyek nem a felhasználók tájékozódását szolgálják, kizárólag a jobb keresőben elért helyezés miatt jöttek létre.

Privát bloghálózatok

A privát bloghálózat (PBN) egy csomó mérvadó weboldal, amelyet kizárólag linkek készítésére használnak. Annyiban hasonlítanak a linkfarmokra, hogy mindkettőnek célja a weboldalra mutató linkek számának eltúlzása. Minden hálózatba tartozó webhely hivatkozik arra a webhelyre, amelyet növelni akar a keresési eredmények között, de nem hivatkoznak egymásra.

privát bloghálózat

A privát bloghálózatot kiépíteni akaró Black Hat SEO-s cégek általában lejárt domaineket vásárolnak, amelyek már hitelességet építettek fel. Hasonló tartalmakat helyeznek el a domainen, mint amit tartalazott, mielőtt az lejárt volna, és linkeket adnak a saját weboldalukra. Azt remélik, hogy a keresőmotorok nem veszik észre a weboldal hálózat épülését, és a fő weboldalukat lényegesen magasabbra rangsorolják a keresési eredmények között.

A keresőmotorok okosak lettek a privát bloghálózatok észlelésében, és weboldalad súlyos büntetéssel sújthatják, ha ilyeneket használsz a keresési jelenlét javításához.

Ahelyett, hogy a hamis weboldalakkal történő felfuttatásra áldozol energiákat, a minőségi tartalom létrehozására összpontosíts a saját domained alatt. Tartalmaid egy fedél alatt tartása azt jelenti, hogy a weboldalad rendkívül domináns lesz, és sokan linkelni fogják a domaint.

Példák a Black Hat SEO-ra

A Forbes fizetős linkjei

Valaki a Forbes-től felkerült a Google Webmester Központ fórumára, és segítséget kért a link megsértésével kapcsolatos értesítéssel kapcsolatban. A közlemény arra kérte a Forbes-t, hogy távolítsa el a természetellenes linkeket a weboldaluk tartalmából.

A Google Matt Cutts a publikációjában megjegyezte, hogy ő is többször tapasztalta, hogy vannak olyan fizetett linkek, amelyek átmennek a PageRank rendszeren. Cutts azt javasolta a Forbes-nak, hogy távolítsa el a PageRank-et érintő fizetett linkeket, hogy a büntetését megfordítsa. A TechCrunch arról számolt be, hogy a Forbes rögtön, még 2011-ben elkezdte eltávolítani a fizetett linkeket, miután megkapta a büntetést.

A Google Chrome fizetett linkje

Még a Google is időről időre elrontja saját SEO-ját. Egy alkalommal a Google Chrome-ról szóló szponzorált bejegyzésben helyeztek el egy követendő linket. Ez a fekete kalapos SEO alá tartozik, mivel a link a vállalat által fizetett szponzorált tartalom részeként szerepelt.

A Google webspam csapata büntetést szabott ki a www.google.com/chrome címre, ezzel hatvan napra csökkentve Pagerank értékét. A Google Chrome a büntetés miatt jelentősen visszaesett a találati listán a “böngésző” kifejezésre.

Miért érdemes kerülni a Black Hat SEO-t

Noha a fekete kalapos SEO nem illegális, mégis sérti a keresőmotorok által meghatározott webmester-irányelveket. Másképpen mondva, még mindig ellentétes a szabályokkal. Ez azt jelenti, hogy ha fekete kalapos SEO-val foglalkozol, akkor számítanod kell rá, hogy csúnya büntetést kaphatsz. Ha büntetést kapsz a keresőmotoroktól, akkor weboldalad lecsúszik a keresési eredmények között vagy rosszabb esetben teljesen el lesz távolítva a találati listáról. Ez annyit tesz, hogy weboldalad kevesebb forgalmat és végül kevesebb ügyfelet fog szerezni.

A keresőmotorok egyre jobban és jobban felfedezték a Black Hat SEO technikákat. Manapság a fekete kalap SEO gyakorlása miatti büntetés szinte elkerülhetetlen. A Black hat SEO nem megoldás a keresést végző embereknek és a keresőmotoroknak sem. Lehet, hogy rövid távon élvezheted a fekete kalap SEO előnyeit, de a keresőmotorok felfedezik a fekete kalapos módszereket, ami negatívan hat a keresőben elért helyezéseidre.

A szürke kalap SEO elmosódott határai

A szürke kalap SEO valahol a fekete és fehér kalap SEO között helyezkedik el. Ha van olyan SEO taktika, amelyet nehezen lehet fekete vagy fehér kalapos SEO kategóriába sorolni, akkor valószínűleg egy szürke kalap technika.

Mi a szürke kalap SEO?

A szürke kalapos SEO a kissé árnyékos SEO taktikából áll. Bár nem követik a keresőmotorok tiltott gyakorlatait, kissé etikátlanok, és a jövőben betilthatják őket.

Szürke kalap SEO technikák közel állnak a Black Hat SEO vonalhoz. A szürke kalap taktikák általában nem szerepelnek tiltott gyakorlatként a webmesteri irányelvekben, de kissé kétségesek. Számos szürke kalap-gyakorlat az idő múlásával fekete kalap-gyakorlattá vált, mikor a keresőmotorok rájöttek.

Hogyan lehet elkerülni a Black Hat SEO-t

Kétségtelen, hogy a fekete kalapos SEO kockázatos vállalkozás, amelybe nem érdemes belevágni. Itt vannak a legjobb gyakorlatok a fekete kalapos SEO elkerülésére:

  • Ugyanúgy bánj a keresést végző felhasználóval, mint a keresőmotorokkal. Kerüld el a keresőmotorok átverését “álcázással”, hogy átirányítod őket egy másik oldalra. Mindig arra összpontosíts, hogy megoldást nyújts a keresést végző személyeknek, és nagyszerű felhasználói élményt nyújts a keresőkből az oldaladra érkezőknek.
  • Csak jó minőségű eredeti tartalmat írj, amiben kerülöd a kulcsszó halmozást. Soha ne, másolj és ne fogalmazd át más tartalmait. Hasznosak lehetnek a Google tartalmi irányelvei és tartalomkészítő készletük.
  • Tartsd be a szabályokat, amikor strukturált adatokat adsz hozzá weboldaladhoz. Győződjön meg arról, hogy minden hozzáadott séma jelölés pontos és nem félrevezető a felhasználók számára.
  • Soha ne vásárolj vagy adj el linkeket, és ne feledd, nem csak a fizetős dolog tekinthető fekete kalapos technikának. Tilos ingyenes termékeket adni linkekért cserébe. Ha nem vagy biztos abban, hogy a csere etikátlan-e, vedd figyelembe az FTC jóváhagyási irányelveit.
  • Kerüld a privát bloghálózat létrehozását linkek megszerzése céljából. Emelkedj ki weboldaladdal és tartalmával, hogy az emberek természetes módon linkeljenek oldaladra, ahelyett, hogy linkeket készítenél. Az sosem vezet jóra.
  • Légy naprakész a webmestereknek szóló irányelvekkel kapcsolatban, így elkerülheted a keresők által tiltott fekete kalapos taktikákat. Itt találhatók a webmestereknek szóló irányelvek a Google, a Yahoo és a Yandex számára.

Ne keress rá a következő kifejezésre: “Hogyan szabadulhatok meg a Google-büntetéstől?” Ha meg kell kérdezned, hogy valami fekete kalap-e vagy sem, akkor valószínűleg az.

A fehér kalapos SEO stratégia sokkal jobb megközelítés a keresőoptimalizálásban. Hosszabb távon osztalékot fog fizetni, és este azzal a biztos tudattal alhatsz el, hogy soha nem fogsz visszaesni a találati listán egy csúnya büntetés miatt. Tehát a keresőmotorok kedvéért soha ne csinálj fekete kalapos SEO-t. Végül is ők tartanak minket SEO-sként az üzleti életben.

Szóljon hozzá!