Facebook oldal népszerűsítése4 perc olvasás

Elkészült vállalkozásunkhoz az áhított Facebook oldal, követőket kellene szerezni, hogy szárnyaljon!

A támogatók szerzésének leggyorsabb módja, ha ismerőseinknek ajánljuk. Nagyon gyors módszer, de nem mindig célravezető.

Facebook like

Látogatóinkat meghatározza a célközönség. Ha huszonévesen nyugdíjasok számára nyújtunk szolgáltatást, nem célszerű a saját korosztálybeli ismerősök közt megosztani, hiszen ők nem tartoznak a célcsoport körébe. Figyeljünk arra, csak olyan ismerősöket hívjunk meg, akit érdekelhet az oldal témája!

Arra is lehetőségünk van, hogy meglévő üzleti partnereinket meghívjuk, akkor is, ha nem vagyunk egymás ismerősei a Facebookon. Ilyenkor az e-mail címüket adjuk meg, de az egész címlistánkat importálhatjuk. Itt is érvényes a szabály: csak a célközönséget bombázzuk levelekkel, mindenkinek nem ajánlott meghívót küldeni.

Facebook oldal kommunikáció

Nem sokat ér oldalunk, ha a látogatók nem tudnak rólunk, vagy termékeinkről eleget.

Töltsük ki az alapadatokat, nyitva tartást, adjunk meg minél több elérhetőséget! Készítsünk termékcsoportonkénti galériákat a könnyebb eligazodás miatt. Ahol lehet, írjunk ki árakat, hadd lássa célközösségünk: hogy nem zsákbamacskát árulunk!

Posztoljunk minél többet, de ügyeljünk arra, hogy ne essünk át a ló túlsó felére! Napi 2-3 bejegyzés már egész jó hatékonysággal éri el az olvasókat, ez az a mennyiség, amivel folyamatosan ismert maradsz, és nem csak a te bejegyzéseiddel lesz tele követőid idővonala.

Illesszünk be változatos képeket! Ha a Facebook oldal és postjaink tartalma elég izgalmas, a felhasználói interakciónak (lájk, megosztás, hozzászólás) köszönhetően új rajongók jönnek. Használjuk ki a tartalom erejét!

Rajongók gyűjtése weboldallal

Facebook oldal népszerűsítéseA weboldalon, blogon, az oldalsávban elhelyezett Fan-boxban levő "Tetszik" gombra kattintva a látogatók a Facebook oldalunkat lájkolják.

Ez az a forgalom, amit maga a támogatott weblap generál a Facebook oldalunkra. Fel lehet ezt fogni úgy is, mint egy hírlevélre történő feliratkozást egy kötetlenebb formában.

A baj csak az: nem tudjuk meg a feliratkozó email címét, ha leiratkozik az oldalunkról, bottal üthetjük a nyomát...

A webes rajongógyűjtéssel nem sok követőt szerzünk, de óriási előnye, hogy a célcsoportunk fog hozzánk csatlakozni.

Rajongók szerzése offline módon

Azoknak a cégeknek, akik rendszeresen hirdetnek újságokban, saját szórólapon, plakátokon, prospektuson, étlapon, stb., célszerű feltüntetni a Facebook elérhetőségüket is követőik számának növelése érdekében.

Hátránya: offline módon nem könnyű lájkolásra ösztönözni az érdeklődőket.

Rajongó gyűjtés hirdetéssel

Rajongószerzésre használhatjuk a Facebook saját hirdetési rendszerét is. Ezzel a módszerrel célzottan jeleníthetjük meg hirdetésünket akár a hírfolyamban, akár a jobb oldali hirdetősávban.

Így kifinomult célzással pontosan azokat az embereket tudjuk megszólítani, akik a célcsoportunkba tartoznak.

Az eddig felsorolt módoktól eltérően ez már egy fizetős rajongószerzés. Közvetlenül a Facebook-nak fizetünk, a költségek nagyon jól követhetők, a hirdetési kampány bármikor szüneteltethető, befejezhető.

Mások Facebook oldalán reklámozva

Ha szerencsénk van, és nem törli a másik oldal gazdája a postot, akkor érdemes megjelenni más Facebook oldalakon is egy-egy érdekes bejegyzéssel a további rajongószerzés okán. Ezzel akkor járhatunk jól, ha nagyobb oldalról van szó, és a saját célcsoportunk is jelen van.

Ha ez megbeszélt együttműködés, megfelelő kommunikációval sok érdeklődőre tehetünk szert.

Rajongógyűjtés, alkalmazással

Facebook-oldalunkra telepítünk alkalmazást, amiben van ún. lájk kapu. Ilyenkor azok, akik nem rajongóink, nem férnek hozzá a lájk kapu mögött megtalálható tartalomhoz.

A tartalom lehet ingyenes információ, video, vagy akár egy vicces kép.

Praktikus ezeket csak olyan embereknek felajánlani, akik regisztrálnak is a lájk kapun belül. A módszer lényege az eltérő tartalom. Mást fog látni egy rajongó, ez ösztönzi a látogatót regisztrációra. A felkínált tartalommal szűrhetjük meg célcsoportunkat.

Szóljon hozzá!