Lenyűgözö tartalmak készítése blogodba4 perc olvasás

Lenyűgöző tartalmak létrehozása. Te olvasol online megjelenő cikkeket?

Hogy lehet, hogy néhány cikk az interneten jobban megragadja a figyelmünket, mások meg kevésbé? Nem számít, mennyire vagyunk elfoglaltak, mindig van olyan tartalom, amely megkülönböztetett figyelmet kap. Mit tudnak ezek a publicisták, amit az online világ többi része nem?

Mint kiderül, több pszichológiai tényező is szerepet játszik – tetszik, vagy sem, a textus felépítése a marketinges lélektani hadviselés része! Azt gondolod, a népszerű tartalom valami “titkos eszenciával” rendelkezik, amivel a középszerű tartalmak általában nem? Ha azt hiszed, a kitűnő tartalom csak jobban megírt vagy “értékesebb”, akkor tévedsz. Legalábbis nagyrészt. Az internet tömve van értékes tartalommal, és szeméttel. Hogy mi a különbség?

lenyűgöző tartalmak blogodban

Az igazság az, hogy az iparágban a guruk nem tuti, hogy nálad okosabbak. Lehet, van tekintélyük, de ez a tekintély nem egyedüli oka annak, hogy az emberek alaposan olvassák a tartalmaikat. A lenyűgöző tartalmak kulcsa sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és te is elérheted. Íme, néhány titok, amivel a profik irányítják az olvasókat és továbblépésre késztetik őket.

1. Használj adatokat és képeket a hitelesség érdekében

Az emberek jobban bíznak az adatokban, mint a véleményekben. Ha még nem vagy hiteles az olvasó szemében, az adatok előnyödre válnak. Keress statisztikákat és tanulmányokat, amelyek hitelességedben tovább támogatnak.

Egy tanulmányból kiderült, az emberek nagyobb valószínűséggel hisznek egy adott gyógyszer hatásosságában, ha tudományosan megjelenítik (grafikonok, képletek stb.), még akkor is, ha a szöveg fölötti vizuális tartalom nem tartalmaz új információt.

Tehát mit jelent mindez? Adj meg adatokat és statisztikákat, majd jelenítsd meg vizuálisan is. Ezzel jelentősen növelni tudod az elkötelezettséget. Az ember szereti a bizonyítékokat, számokat és képeket. Csak akkor van értelme statisztikákat, grafikonokat, és képernyőképek kombinációját használni, ha előnyödre tudod fordítani.

2. Használj idézeteket a tekintély érdekében.

Az internet tömve van értékes tartalommal, és szeméttel. Hogy mi a különbség?” — Mike Taylor, marketing specialista

Ismerősen hangzik? Ez a sor jelent meg cikkünk bevezetőjében, de nagyobb súlyt kap, ha idézetként használod.

Ha ki akarsz emelni egy ütős állítást egy cikk szövegében: add az állítást egy (akár fiktív) szerző szájába, és a szavak hirtelen életre kelnek. Mintha az agyunk úgy gondolná, hogy igaznak kell lennie annak, ami idézőjelben van, ha már más is használja.

Ez vélhetően azért van, mert hajlamosak vagyunk nagy és sikeres embereket idézni (általában haláluk után). Vagy azért, mert az idézőjelek hitelességet sugallnak. Ki tudja… Akárhogy is van, az idézőjelek működnek – az idézés kitűnő módja, hogy azonnali hitelességet adjon lenyűgöző tartalmaidnak.

3. Használj történeteket az olvasók bevonásához.

Miért szeretjük annyira a filmeket, tévéműsorokat és könyveket? Szeretjük a történeteket. Olyan nyelvet beszélnek, amelyet az emberek megértenek.

Válassz egy egyszerű, unalmas témát, formáld történetté, és rögtön vonzóbbá és megnyerővé teheted. Ám ez nem megy mindig ilyen könnyen. De a tartalmadba beleszőtt apró történetmesélés is óriási különbséget jelenthet. Próbáld ki: Ahelyett, hogy pontosan kifejtenéd a mondanivalód, mutasd be a példát, amely igazán illusztrálja az üzenetedet. Ez sokkal jobban fog hangzani az olvasóknak, és figyelemfelkeltőbb lesz.

használj történeteket - lenyűgöző tartalmak

4. Használj alcímeket, hogy az olvasók az oldalon maradjanak.

Hiába a lenyűgöző tartalmak, természetesen nem tudod az olvasókat cselekvésre bírni, ha meg sem tudod tartani őket az oldalon. Ez a vásárlókét folytatott harc 80 százaléka. Az olvasó megnyeréséhez el kell érni, hogy fogyasszák a tartalmadat.

Gondolj arra, te hogyan olvasod ezt a cikket. Valószínűleg láttad a címet, olvastad az első bekezdést, majd átfutod az alcímeket, amíg nem látsz valami érdekességet. Kétségtelen, hogy átfutottad ezt a szakaszt is, de csak akkor kezded el olvasni, ha látsz valami kiugrót, ami rezonál veled.

Strukturáld a tartalmat olyan módon, hogy az olvasók az alcímek elolvasásával megértsék a lényeget. Meg kell érteniük a főbb pontokat, anélkül, hogy átásnák magukat a teljes tartalmon, hiszen így is megértik az üzenetedet, ami elvezeti őket az általad kitűzött célhoz.

Szóljon hozzá!