Miért fontos a weblap karbantartás?1 perc olvasás

Fontos a rendszeres weblap karbantartás!

Vagy ez a honlapkészítő cégek újabb lehúzása a megrendelőik felé? Aligha! A rendszeres weblap karbantartás elengedhetetlen.

A weblapok karbantartását okai szerint két nagy csoportra oszthatjuk:

1. Tartalmi változtatások köre. Teljesen biztos lehet abban, bizonyos idő elteltével az oldalra feltöltött tartalom idejétmúlttá válik. Megváltozik a cím, megszűnik egy telefonszám, átépítik a fotón szereplő épületet, illetve újabb termékekkel bővül az üzleti kínálat. Ezek mindegyike a honlap módosítását, karbantartását kívánja.

2. A másik nagyon fontos ok a biztonsági frissítések telepítése. Ne feledje, a hackerek, spammerek mindig egy lépéssel előttünk járnak, nem hagyják magukat utolérni. Ebben a fogócskában, a mi feladatunk az: ne engedjük túlzottan előre őket! A legkevesebb, amit ezért megtehetünk: telepítjük a rendszerünkhöz elérhető legújabb biztonsági frissítéseket.

Ha az Ön rendszere otthonról is szerkeszthető tartalomkezelő, némi jártassággal, saját maga is megoldhatja a honlapkarbantartás gondját.

Ha weboldala nem ilyen rendszerű, vagy Ön szívesebben foglalkozik a saját szakterületével, akkor a módosításokat webmesterére kell bízni.

Szóljon hozzá!