Milyen fajta honlap kell nekem? Érdemes kitalálni már az ajánlatkérés előtt!

Milyen fajta honlap kell nekem? Mielőtt árajánlatot kérünk egy honlapkészítőtől, célszerű eldönteni, mire is van szükségünk – legalább körvonalaiban.

Egy vérbeli, nevére valamit is adó szakember segít nekünk, igyekszik megtalálni azt a fajta megoldást, ami számunkra a legoptimálisabb, akkor is, ha ez részére anyagilag nem “nyerő”.

Ha “földi” vállalkozásunkat szeretnénk az interneten is megtekinthetővé tenni, akkor csak ún. “image-javító” weboldalra van szükségünk. Ez lehet egyszerű HTML/CSS megoldás képekkel, néhány oldal tartalommal. Statikus tartalom, csak ritkán változik, otthoni kezelhetőségre nincs szükség. Ez a legolcsóbb honlapmegoldás.

Ebbe a kategóriába tartoznak a “sales” oldalak is, ahol egylapos tartalommal terméket, ill. szolgáltatást adunk el, vagy valami okból az érdeklődők e-mail címeiből építünk listát. A látogatóval nincs szükség közvetlen kontaktusra, a honlap automatikusan kiszolgálja őt. Ennél bonyolultabb felépítésű a blog, ahol a szerző rendszeresen publikál, gondolataihoz várja a hozzászólásokat. Ide okvetlenül kell az otthoni kezelhetőség, a böngészőn keresztül módosítható weblap.

A legjobb, legnépszerűbb blogmotor a WordPress. A számtalan elérhető bővítménnyel túlmutat egy blog lehetőségein, igazi CMS (tartalomkezelő rendszer) vált belőle. Hasonló tartalomkezelők a legnépszerűbbek közül a Drupal és a Joomla.

Ennél bonyolultabb feladatokra léteznek speciális rendszerek, amik a legmagasabb árkategóriába esnek. Ilyenek a webáruházak, társkereső oldalak, licit oldalak stb. Díjaik nagyon magasak lehetnek, függenek a hozzá telepített szolgáltatásoktól.

Ebbe a három kategóriába – nagyjából – bármilyen weblaptípus besorolható. A középső kategóriával megoldható szinte minden, igazán magas díjakra csak nagyon speciális igények esetén kell számítani.

Felde László

Szóljon hozzá!

négy + tizennyolc =

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.