Tények a WordPress népszrűségéről12 perc olvasás

Több mint 60 millió felhasználóval nem tagadható, hogy a WordPress uralja az internetet. Ez az ingyenes webes szoftver messze a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer.

WordPress

Nézzük az itt szereplő számokat – 75 millió weboldal használja, havonta több mint 65 millió új bejegyzés keletkezik, több mint 40 millió hozzászólással stb. Bár a számok elegendőek a WordPress sikertörténetének elmeséléséhez, érdekes megjegyezni, hogy a rendszert a világ weboldalainak több mint 25%-a alkalmazza.

Ez elvezet minket a következő kérdéshez – Miért a WordPress a legnépszerűbb CMS a világon?

Több oka is van.

A WordPress számos eszköz kínálatával segíti a felhasználókat weboldalaik és blogjaik létrehozásában, kezelésében, frissítésében és rendszerezésében. A Google Trends arról is beszámolt, hogy a tartalomkezelő 9-szer népszerűbb, mint a Drupal. Az összes nagy márka, akikről beszélnek használja a WordPress-t. Először is egyszerű, könnyű és elérhető. De számos más oka van annak, hogy a platform ilyen népszerű

Egyszerű használat

Ha már ismered a Joomla-t, a Drupalt és a WordPress-t is felfedezted, bárki megmondja, hogy az összes közül ez a legegyszerűbb. Rendkívül egyszerű weboldalakat készíteni a segítségével. Nem kell bonyolult kódolást és programokat megismerni. A felhasználók rendkívül kényelmesen meg tudják változtatni a legnépszerűbb tartalomkezelőre épített weboldalak elrendezését és tartalmát.

Egy univerzális platform, ehhez nem fér semmi kétség, weboldalak millióit működteti világszerte. Van egy szabványos irányítópultja, amit bárki könnyen használhat. A témáktól kezdve az eszközökön át a beépülő modulokig minden a világ közönségének szól.

A WordPress egy nyílt forráskódú rendszer

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy bármit megtehetsz vele, amit csak akarsz. Telepítheted a saját szervereidre, bővítheted, letöltheted és kísérletezhetsz vele, ahogy szeretnéd. Teljesen megváltoztathatod.

Eljuthatsz egészen a WordPress gyökereihez, hogy hozzáférj és szerkeszd a rendszer alap-fájljait. Nyilván a fejlesztők nem verik nagydobra ezt a funkciót. Ez az egyetlen olyan tulajdonság, amire bármelyik komoly WordPress fejlesztő cég esküszik.

Tökéletesen együttműködik a SEO-val

Ez a másik legfontosabb oka annak, hogy a WordPress nagyra nő. Kiválóan alkalmas SEO-ra, valószínűleg ezért is válhatott a legnépszerűbb CMS-sé a világon.

seo

Az összes funkciót úgy fejlesztették ki, hogy SEO-val optimalizálni tudd weboldalad. Nézd meg a választható permalink struktúrákat, az URL kulcsszavas gazdagításának lehetőségét és az összes többi lehetőséget, és meglátod miként teheted gazdagabbá a weboldalad SEO-ját.

A WordPress rendelkezik megfelelő HTML kódolással. Ez csodákat tesz a weboldalakkal. A legtöbb CMS-ben nincs hatékony HTML kódolás, ebben a  mi rendszerünk a kivétel. Ettől függetlenül a WordPress okosan használja a címkéket és a címsorokat. Mindezeken kívül a rendszer optimalizált képeket is készít.

Létezik néhány ingyenes SEO beépülő modul, amit használhatsz XML-webhelytérkép létrehozásához. A weboldal térkép automatikusan létrejön, majd a WordPress beküldi a Google-nak. Nem kell semmit sem tenned. Így jobban kontrollálhatod az oldalcímeket. A CMS kiemelten tartalomvezérelt, ami még alkalmasabbá teszi munkádra és a vállalkozásodhoz.

A bővítmények letöltéséhez és működéséhez nem kell szakértőnek lenned. Nem kell felvenned senkit, aki megteszi helyetted. Így költséget takarítasz meg. A rendszer mindenben végigvezet. 

Könnyű frissíteni

Bármely szoftver hatékony működéséhez elengedhetetlenek a frissítések. Ezen kívül a szoftver frissítése fontos szerepet játszik a weboldal biztonságában is. Bármely más CMS-től eltérően, a WordPress rendkívül könnyen frissíthető, egyetlen kattintással elvégezhető. 

Könnyű hozzáférhetőség

A WordPress elérése légiesen könnyű. Könnyedén elérhető minden platformon. Ingyenes licenckiszolgálót használ, ami azt jelenti, hogy kényelmesen telepíthető a Windows szerverekre vagy a Linuxra. A weboldalak rendereléséhez CSS-t, HTML-t, valamint PHP-t használ, amely a weboldalt mindenféle mobilon elérhetővé teszi.

Több, mint 60 nyelvre lefordított rendszer

A WordPress szervezet ajánlása szerint weboldalad már több, 60 nyelven fejlesztheted. Annak ellenére, hogy jelenleg a WordPress weboldalak több mint 70 százaléka angol nyelvű, több mint 60 nyelvre teljes egészében lefordították. Ez a többnyelvű használhatóság teszi a CMS-t világszerte használhatóvá. 

A leginnovatívabb

Annak ellenére, hogy a felhasználók milliói használják a világ minden tájáról, az újítások teszik a WordPress-t olyan stabillá a piacon, hogy ilyen hatalmas rajongótábora legyen. Ez a CMS mindig megelőzi az időt. Az esetleges hibákat a fejlesztői gárda azonnal javítja, gyakran frissítik a szoftvert, illetve kiváló technológiát alkalmaznak a biztonság érdekében. 

Sebesség és hatékonyság

Ha már használtál WordPress-t, akkor tudod, hogy népszerű az 5 perces telepítés miatt. Töltsd fel képeid és tartalmaidat perceken belül. Ez a nagy érdeme, hogy ma ez a rendszer az egyik legkedveltebb CMS. Akárhogy módosíthatod, ahányszor csak akarod.

Beépített blog rendszer

Ez a WordPress egyik legelőnyösebb tulajdonsága. A weboldalon blogot készíthetsz külön költség nélkül. A CMS lehetővé teszi, hogy egyszerűen hozzáadj egy blogot a weboldaladhoz.

Enek alapja, hogy a tartalomkezelő alapvetően egy blog-kezelő rendszeren működik, amely további remek lehetőségeket kínál a blogok optimalizálására és testre szabására. A címkéktől a spam ellenes megoldásokig, a hozzászólásoktól a widgetekig, a mádia avatarokig mindent ellenőrizhetsz a blogodban egy helyen.

Többfelhasználós környezet

Ha nagy céged van, akkor az alkalmazottaid számára könnyű weboldalt működtetni, és annak naprakészen tartása már nem fárasztó feladat. A jó hír az, hogy a WordPress segítségével mostantól elérhetővé teheted weboldalad több, különböző szerepkörben lévő felhasználó számára, hogy tovább működjön.

A redszerben különböző felhasználói szerepkörök vannak, például szerkesztő, közreműködő, adminisztrátor, feliratkozó stb. A meghatározott jogosultságok lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek a weboldalhoz, és biztosítsák annak megfelelő működését akkor is, ha te nem vagy elérhető. Korlátozhatod a hozzáféréseket. Minden felhasználói szerep más jogosultságokkal rendelkezik. 

Megbízható biztonság, rendszeres frissítésekkel

A WordPress-t kemény dió feltörni. A fejlesztők tudják, micsoda energia kell egy jól működő, bevezetett weboldal felépítéséhez, éppen ezért szilárd biztonsági intézkedéseket építettek be, hogy weboldaladat megvédjék az illetéktelen hozzáféréstől. A CMS folyton frissíti biztonsági eszközeit a légmentesen zárt biztonság érdekében. Nem lehet rés a pajzson. A lehető legjobb biztonsági beépülő modulokat használják.

A tartalomkezelő valóban erős rendszerrel rendelkezik, hogy megvédje a weboldalakat minden bűncselekménytől.

Van egy kiemelt biztonsági csapat, akik a biztonsági eszközök fejlesztésén dolgoznak a szoftverfrissítések újabb verzióival. Bármilyen problémát kijavíthatsz a weboldaladon saját magad, mielőtt bármit károsítana. 

Alacsony karbantartási költség

A mezőny többi szereplőjéhez képest a WordPress viszonylag könnyen karbantartható. Költséghatékony és könnyen testre szabható. A testre szabás és fejlesztés könnyed dolog a rendszer segítségével. Nem kell ragaszkodnod egy statikus webhelyhez vagy egy CMS-hez, amelynek sok pénzt igényel a karbantartása.

Rengeteg pénzt takaríthat meg neked, miközben a weblapod működésbe hozásáért küzdesz. Az erőforrások felhasználhatók a vállalkozás egyéb vonatkozásaiban is. Az alacsony üzemeltetési költségek miatt sok amatőr vállalkozás a WordPress-be fektet, nem pedig más elérhető rendszerekbe. 

Rugalmas lehetőségekkel elégíted ki ügyfeleid igényeit

A változó időkkel az üzleti igények is gyorsan változnak. A WordPress rugalmas keretrendszere miatt egyre népszerűbb. A CMS rugalmas keretrendszert használ,  ezzel segít a vállalkozásoknak maradéktalanul megfelelni ügyfeleik igényeinek.

A fejlesztők módosíthatják az elrendezéseket és szerkeszthetik az alkalmazásokat. A weboldalak nem korlátozódnak a céges felhasználásra. A WordPress számos beépülő modult is használ a weboldalak zökkenőmentes és okos működéséhez. Ha egy vállalkozás több ügyféllel is dolgozik, a szerkesztést és a futtatást a rendszer zökkenőmentessé teszi.

Elsöprő számú bővítmény

A WordPress legnagyobb sikerét talán ennek az egyetlen összetevőnek köszönheti. Ez az, ami egy alázatos blog rendszert a legkedveltebb CMS szintjére emel. A WordPress bővítményeket folyamatosan frissítik és újradefiniálják, hogy megfeleljenek a változó idők igényeinek. Ezek a beépülő modulok önállóan működnek, és az egyéni igényekhez igazíthatók. Függetlenül frissíthetők anélkül, hogy befolyásolnák a többi összetevőt.

A beépülő modulok megkönnyítik a SEO-t, optimalizálják a marketing automatizálásod, naprakészen tartják a weboldalt, képeket stb. felhasználói beavatkozás nélkül. Természetesen a bővítmények száma óriási! 

Izgalmas témák az ajánlatban

Mit kedvelhet a legtöbb ember bármilyen nagy CMS-ben? A témák, kinézetek minden weboldal vagy blog legfontosabb szempontjai. Minden CMS egyik legnagyobb előnye, hogy a témákat elérhetővé teszi a felhasználók számára egy szép megjelenésű weboldal létrehozásához.

wordpress-sablon

A témák ugyanolyan fontosak, mint a beépülő modulok. Az igényes megjelenést megkapod a ezzel a rendszerrel, a teljes funkciójú, előre kitöltött tartalmakat és képeket, így a témák használata egyszerű. 

Sokoldalú platform

Ki gondolta volna, hogy egy rendszer, ami blogolási platformként indult, végül a világ legjobb CMS-évé válik? Azért történhetett így, mert a fejlesztők folyamatosan érdekeltek a vonzó tartalmak előállításában. Jobb bővítményeket, témákat hoznak létre, és a legjobb technológiákat vetik be, hogy mindezt megkönnyítsék számodra. Az egyszerű blogtól a teljes weboldalig minden rendelkezésre áll a WordPress használatával. 

Támogatja a tagsági rendszereket

A WordPress nagyszerű platform a tagsági rendszerek támogatásához. Legyen szó akár prémium szolgáltatás vagy bármilyen digitális termék előfizetéséről, a CMS mindent tartalmaz. Létezik olyan téma, amely segít létrehozni egy tagsági oldalt. Hozzáadhatsz a rendszhez több felhasználót, és különböző engedélyeket adhatsz nekik. Ez azt jelenti, magad is elvégezheted a dolgokat ahelyett, hogy másokra bíznád a feladatot.

Nem kötődik tárhelyszolgáltatóhoz

Magyarul nem kell elkötelezned magad egyetlen tárhelyszolgáltató mellett.

Előfordul, hogy egy  adott szerver nem tudja kezelni a weblapod forgalmát, és ez frusztrációhoz vezet. Tehát függetlenül attól, hogy tárhelyszolgáltatót szeretnél váltani, ugyanúgy a WordPress kényelmét élvezheted. A tartalomkezelő mindenféle szerverrel működik, és lehetővé teszi bármelyik tárhely használatát. Nem kell tapasztalt szakembernek lenned. Könnyen megoldható sok gyakorlati szakértelem nélkül.

Akár amatőr, akár tapasztalt üzletember vagy, az az igazság, hogy CMS-re van szükséged, amely kevesebb munkát igényel. Olyasvalami, amit nem kell megtanulnod a használat előtt. A rendszers önmaga mindent megtesz helyetted, és végtelenül egyszerű megérteni is. Egyedi igényeid megvalósításához megbízhatsz weboldalkészítőt is.

Nem csoda, hogy a WordPress világ legjobb CMS-einek listáján szerepel.

 

Szóljon hozzá!