Szövegírás, kommunikáció3 perc olvasás

Az ember egyik legcsodálatosabb „találmánya” a beszéd, a kommunikáció (és a szövegírás). Miért kezdtünk szavakkal kommunikálni? Gondolom, az ősemberek megunták az activityt. A rajzolgatást a barlang falára, a gesztikulálást… Szerintem remekül szórakozhattak, kivéve, mikor az életüket kockáztatva vadásztak. Mert azt elmutogatni, hogy figyelj, Hosszútalpú, balról keríts, vagy jesszus Bamba, mögötted!, vigyázz!, nem lehetett fáklyásmenet.

Vajon volt üzleti élet abban a korban? „Akciós bolhátlanítás! Egyet fizet, kettőt kap! Most kölykét is megszabadítjuk a dögöktől!” Hát… ezt rajzban átadni, anélkül kommunikálni, hogy elmondaná, leírná az ember…

szövegírás, kommunkikációAtyagatya! Milyen messze voltunk a szövegírástól! Hát még a reklámszöveg készítéstől! És hol volt még Gutenberg… a copywriterek!

Komolyabb vizekre váltva elmondhatjuk, hihetetlen, mekkora fejlődésen esett át az kommunikáció, az üzleti párbeszéd! Hol van már a cserekereskedelem! Illetve… Igen, ha belegondolok, a jelen korban, az információrobbanás idején ismét találkozhatunk ezzel a móddal. Vegyük a szövegírást. Ezen belül az online hirdetésszöveg előállítását! Folyamatosan változik a trend, a látogatók igényei, ízlése. Egyre gyorsabban kell tálalni a mondandónkat, hiszen másodpercről másodpercre több honlap kerül fel a hálóra, az érdeklődő információt akar, sokat, sebesen!

A szövegírás, mint kommunikáció

Alap a weboldal stílusa, de bizony semmit nem ér tartalom, textus nélkül! A keresőmotorok algoritmusai is folyamatosan átíródnak, alkalmazkodnak. Egyre okosabban szűrik meg és ki a honlapokat, azokat helyezve előtérbe, melyek látogatóbarátok. Mondhatni, az orruk alá tolják vágyaik tárgyát.

Nem elégszenek meg csip-csup szöveges tartalommal! Figyelik, mekkora energiát fektetett a szövegíró a mondandóba, és azt is le tudja mérni, mennyire figyelünk a látogatóra! Bizony, a jó honlapszöveg, hirdetésszöveg egyszerre felel meg a potenciális ügyfélnek, és a keresőrobotoknak is.

Minél komplexebb kínálattal bír a szolgáltató, annál energia- idő és költséghatékonyabban tud az ügyfelek rendelkezésére állni.
Mennyivel hatékonyabb, ha egy ember készíti el a weboldalt, tokkal, vonóval, dizájnnal, tipográfiával, SEO-val, szövegírással együtt!
Egy honlapkészítő, szövegírással foglalkozó vállalkozás, mely ráadásul grafikai feladatokat is vállal, hihetetlen mértékben megnövelheti kvalitását.

Szövegíróként, grafikusként dolgozni, megtapasztalni a sikerélményt, amikor az ügyfél lelkesen köszöni meg a munkánkat… Felemelő!

Szóljon hozzá!