Már több mint 15 éve léteznek személyes és üzleti weboldalak, még mindig láthatjuk, hogy a kisvállalkozások tulajdonosai ugyanazokat a hibákat követik el weboldalukon. Megmutatjuk mi az a 10 weboldal hiba, amivel elriasztod a látogatókat a weboldaladról, üzletet veszítesz és lerombolod saját márkád hírnevét.

weboldal hiba - fejlesztés alatt

1. Weboldal hiba: Fejlesztés alatt

“Fejlesztés alatt” felirat fogadja a látogatót. A weboldalaknak élő dokumentumokból kell állniuk. Amik folyamatosan változnak, bővülnek, nőnek. A "Fejlesztés alatt" felirat elhelyezése a weboldalon amatőrként jelöl meg téged. Ha weblapod nem áll készen a nyilvánosság felé, ne tedd közzé nyilvános helyen.

2. Weboldal hiba: Látogató számláló

A látogatókat általában nem érdekli, hogy hány ember látogatta meg a weboldaladat. Ha a látogatószámláló alacsony értéket mutat, ez pszichológiailag kikapcsolhatja az embereket, ha túl magas az érték, a látogatók azt hiszik, becsapod őket. Vedd le a látogató számlálót weboldaladról, használd helyette a weblap statisztikáit a látogatók pontos értékelésére. Ha a tárhely szolgáltatód nem nyújt jó statisztikát, válassz másikat.

3. Weboldal hiba: Szerzői jogi nyilatkozat

Minden, amit írsz, és a weboldalon elhelyezel, szerzői jogi jogosultsággal rendelkezik. Győződj meg róla, hogy minden oldalon elérhető legyen a szerzői jogi nyilatkozat, és mindig az aktuális év szerepeljen rajta. Semmi sem jelzi jobban a weboldal frissességét, mint egy 1997-es szerzői jogi nyilatkozat.

4. Weboldal hiba: Túlzott technológia

Van néhány igazán nagyszerű, bombajó technikai dolog, amit érdemes beprogramozni a weboldaladba. De ha elvonják a látogató figyelmét az üzenettől, vagy lassítják az oldal betöltését, akkor jobb, ha mellőzöd őket. Ez magában foglalja a nagy méretű Flash animációkat a weblap megnyitásakor, animált képeket, nagyméretű grafikákat, valamint a gördülő szöveget és hangokat. A közelmúltban végzett felmérések azt mutatják, hogy az emberek az egyszerűséget és a könnyű navigációt szeretik a weboldalakon.

5. Weboldal hiba: Passzív igék használata

Használj aktív igéket és mondatokat a weblapod szövegezésének elkészítésekor. Az aktív igék erőteljesek és energiát kölcsönöznek a weboldalnak.

6. Weboldal hiba: Túl hosszú mondatok

Amikor a látogatók túl hosszú mondatokat olvassanak, az utolsó rész olvasásakor meg kell jegyezniük a mondat első részét is. Az embereket ez könnyen feldühíti. Segíts a látogatóknak a rövid és lényegre törő fogalmazással. Szerkeszd úgy szövegeidet, hogy azt a célcsoportod minden tagja megértse.

7. Weboldal hiba: Hosszú oldalak

Tanulmányok azt mutatják, hogy a legtöbb ember nem olvas el hosszú szöveges oldalt a számítógép monitoron. Kinyomtatják, vagy beszkennelik, hogy fontos témákat és felsorolásokat keressenek benne. Fogd rövidre az oldalaidat. Ha sok a mondanivalód, fontold meg egy olyan oldalsor létrehozását, amely megmagyarázza a témát, és jó navigációt biztosít az egyes aloldalak között. Továbbá, mivel az emberek nyomtatják a weboldalakat, hogy később olvassák el őket, győződjön meg róla, hogy az elérhetőséged minden oldal alján megjelenjen.

8. Weboldal hiba: Nem azonosítod termékeid vagy szolgáltatásaid előnyeit.

Az emberek két ok miatt vásárolnak: megszabadulni a fájdalomtól vagy örömet szerezni. Az emberek szeretnék tudni, hogy termékeid és szolgáltatásaid segítenek-e nekik ebben a saját fájdalom / öröm helyzetben. Ahelyett, hogy elmondanád nekik, hogy a termékeid acélból készülnek, és körülbelül 3 cm méretűek, mondd el nekik, hogy termékeid megállítják a csaptelepük csepegését örökre.

9. Weboldal hiba: Mondd el a látogatónak mit vársz tőle.

A marketingben ezt cselekvésre való felhívásnak hívják. Mondd el a látogatóknak, hogy mit akarsz tőlük. Iratkozz fel a hírlevelemre. Hívj. Rendelj még ma. stb Pontosan meg kell határozni, mit várunk a látogatótól és ezt közölni is kell vele.

10. Weboldal hiba: Higyj benne, hogy “építsd fel és jönni fognak.”

Az internetes marketing alapja ugyanaz, mint a filmben: “építsd fel a piacod és jönni fognak”. Miután elkészítetted a weboldalad, el kell mondanod az embereknek. Úgy nézz a weblapodra, ahogy egy marketinges prospektusra is nézel: ha nem adod őket az emberek kezébe, akkor nem éri meg a pénzt, amit ráköltöttél. Mindig szánj időt a weboldalad népszerűsítésére!

Szóljon hozzá!

7 − négy =