A legfontosabb weboldal navigáció hibák10 perc olvasás

Ha van üzleti weboldalad, vagy tervezed, hogy hamarosan létrehozol egyet, íme itt vannak a gyakori weboldal navigáció hibák, amiket mindenképpen kerülj el.

weboldal navigáció hibák

Tegyük fel, hogy egy elektronikai bemutatótermet nyitsz, és szeretnéd, ha az emberek tudnának róla. Úgy döntesz, hogy az ünnepi megnyitót újságokban és hirdetőtáblákon hirdeted. Legfontosabb dolog, amit érdemes ellenőrizni a hirdetésekben, az a bemutatóterem címe vagy helye. Végül is azt szeretnéd biztosítani, hogy a potenciális ügyfelek könnyen el tudjanak navigálni a tartózkodási helyedre.

Ugyanez a helyzet a digitális világban is. Ha van üzleti weboldalad vagy online áruházad, akkor győződj meg arról, hogy weboldalad látogatói a lehető legegyszerűbb módon el tudják érni a keresett információt vagy termékoldalt.  Egy nagyszerű weboldal sok különböző elemre támaszkodik, de a navigáció az egyik legfontosabb.

A rossz navigáció jelentősen befolyásolhatja a weblapod forgalmát, a keresőmotorok rangsorolását és a konverziókat. Ez az oka annak, hogy egy profi webáruház-fejlesztő cég nagy hangsúlyt fektet a weboldalon történő navigációra.

1. Kreativitás a navigációval

Biztosan már eldöntötted, hogy létrehozol egy üzleti weboldalt, miután rengeteg digitális marketing blogon és weboldalon keresztül mentél. Az egyik általános tanács, amellyel találkozhatál, hogy légy egyedi és kreatív az online marketing erőfeszítéseiddel. De ugyanez nem vonatkozik a weboldal navigációjára.

Bár nincs navigációs szabálykönyv, néhány gyakorlat annyira elterjedt, hogy a látogatók ma már minden weblapon elvárják tőlük. Például a függőleges navigációs sávnak bal oldalon, a vízszintesnek a weboldal tetején kell lennie. Minden más bosszantó lehet a látogatók számára, és növelheti a visszafordulási arányt.

2. Weboldal navigáció hibák: Túl sok opció

Biztosan te is találkoztál olyan weboldalakkal, amelyek navigációs menüjében végtelen lehetőségek és linkek találhatók. Ez a kezdők egyik leggyakoribb hibája, amikor az ember igyekszik minél átfogóbb képet adni a weboldalon történő navigációról. De ahelyett, hogy segítené a látogatókat, megzavarja őket és megnehezíti a kiválasztást.

Mikor a látogatód ilyesmit tapasztal, gyorsan kilép a weboldaladról, és máshol megtalálja, amit keres. Tehát a weboldal elsődleges navigációjának megtervezésekor ügyelj arra, hogy a menü csak a valóban fontos opciókat tartalmazza. Kevesebb lehetőség segít a weblap látogatóinak abban, hogy gyorsan elérjék a kívánt helyet.

3. Navigációs következetlenség az eszközök között

Az emberek ma már sokféle eszközt használnak, például laptopot / PC-t, táblagépet, okostelefont stb. Tehát nagyon valószínű, hogy valaki, aki rendszeresen felkeresi a weboldalad laptopján / PC-jén keresztül, annak kényelmes az oldalad navigációja. De ha valaki a weboldalad okostelefonról vagy táblagépről látogatja meg, a navigációs élmény teljesen más és zavaró lehet.

A legtöbb weboldal nem veszi figyelembe a navigáció következetlenségét, amikor a weblapot különböző eszközökről látogatják. Bár teljesen rendben van, ha különböző almenük vannak az asztali és a mobil weblaphoz, az elsődleges vezérlőknek és a navigációnak ugyanazoknak kell maradniuk, hogy a más eszközökről látogató emberek ismerjék meg a navigációt.

4. Rejtett navigáció használata a weboldal asztali megjelenésében.

A minimalista design egyre népszerűbb a weboldalak körében. Az ilyen oldalak csak egy nagy, a céggel / márkával kapcsolatos képet tartalmaznak a kezdőlapon, a lehető legkevesebb lehetőséggel. De a dolgok minimális szinten tartása végett sok weboldal elrejti a navigációt, főleg a hamburger ikon alatt.

Bár ez a gyakorlat megfelelő egy mobil weboldalnak, mivel a mobilok képernyője kisebb, de az asztali változaton el kell kerülni. A Nielsen Norman Group tanulmánya szerint a hamburger ikont kevésbé használják, mint a látható navigációs sávot, és leginkább a mobil weboldalakon részesítik előnyben. Szóval, miért is kell olyan dolgot elhelyezni az asztali oldalon, amelyet a látogatók nem igazán szeretnek? Egy igazi wordpress szakértő segít abban, hogy látható navigációval is a minimalista dizájnt készíthess.

call to action káosz

5. Kötélhúzás a CTA-k között

A cselekvésre ösztönzés vagy a CTA gombok, mint például a „Vásárolj most”, „Regisztrálj ma”, „Ajánld barátaidnak”, stb. nagyon fontosak a konverziók elősegítéséhez. De ne használj közülük többet egyetlen oldalon, mert biztosan zavaróvá teszed a látogatók számára az egyik kiválasztását. A cégek úgy vélik, hogy több CTA megléte növeli annak esélyét, hogy az emberek rákattintsanak legalább az egyikre. De ez valójában soha nem így van, ezek mind weboldal navigáció hibák.

Koncentrálj arra, hogy valójában mit próbálsz tenni a weboldaladdal, és mi a jelenlegi marketing stratégiád. Ha jelenlegi kampányod célja az, hogy minél több feliratkozót szerezz, ne használj más CTA-kat, amelyek ütköznek ezzel a céllal. Ha nemrégiben indítottál egy közvetítői kampányt, akkor emeld ki az ehhez a célhoz kapcsolódó CTA-kat a maximális konverzió elérése érdekében.

6. A görgetés elhanyagolása

Sok weboldal nem veszi figyelembe, hogy a görgetés hogyan befolyásolja a CTA elhelyezését. Mindig látható egy CTA-d a képernyőn, amikor a látogató görget a weboldalad végére? Talán nem! Ha valaki ténylegesen legörget a weboldal végéig, és félúton talál olyasvalamit, ami miatt az ajánlat tetszik, akkor újra vissza kell görgetnie a lap tetejére, ha a CTA csak a tetején áll rendelkezésre.

Minden további lépés, amelyet a látogatónak meg kell tennie, hatással van a konverziós arányodra. Ez az oka annak, hogy manapság számos fonlap használja a képernyővel együtt mozgatható görgethető CTA gombokat. Alternatív megoldásként elhelyezheted a CTA-kat a weboldal stratégiai helyein, így a látogatónak nem kell sok erőfeszítést tennie a konverzió érdekében.

7. Olvashatatlan weboldal

Ez a hiba nem közvetlenül a navigációhoz kapcsolódik, hanem számos ahhoz fűződő tényezőhöz. Ha már egy ideje van weboldalad, akkor már ismerheted a tartalom optimalizálás fontosságát. Még a professzionális SEO szakértők is a tartalom optimalizálását tartják a hatékony SEO stratégia egyik legfontosabb szempontjának. De a kemény munka hiábavaló lehet abban az esetben, ha a weboldal olvashatatlan.

Több betűtípus és betűszín használata ugyanazon az oldalon, a túlzott látvány, az ütköző színsémák, a nagy tartalmi blokkok stb. Nagyon katasztrofálisnak bizonyulhatnak a honlapodon. Ha üzleti weboldalt hozol létre, annak úgy is kell kinéznie. Légy okos a színválasztással, a betűtípusokkal, a CTA-kkal, a menükkel és a látványokkal, hogy weboldalad ne csak könnyen használható legyen, de esztétikus is.

8. Bonyolult vagy hosszú fizetési folyamat

A bevásárlókosár elhagyási aránya az online áruházakban 60% és 80% között mozog. A kosár elhagyásának egyik leggyakoribb oka a bonyolult vagy hosszú fizetési folyamat. Nagyon fontos megbizonyosodni arról, hogy az ügyfeleknek minél kevesebbszer kell kattintaniuk a megrendelés teljesítéséhez.

Ha vannak rosszul elnevezett vagy rejtett navigációs gombok, amelyekre az ügyfeleknek kattintaniuk kell a vásárlás befejezéséhez, ez negatívan befolyásolhatja az eladásokat. Elemezd weboldalad navigációját, és ellenőrizheted, hogy a látogatók melyik szakaszban hagyják el a pénztárat vagy a kosarat.

Következtetés

Az olyan platformok növekvő népszerűségével, mint a WordPress, sok vállalkozás inkább saját maga építi fel weboldalát. Ha készítesz valamit saját magadnak, pl egy blogot, az teljesen rendben van, de nem biztos hogy helyes, ha magad készítesz üzleti weboldalt vagy webáruházat. Az utóbbiakat érdemesebb képzett szakemberekre bízni.

Nem csak a fentiekben tárgyalt weboldal navigáció hibákról, hanem a weboldal tervezésével, megjelenésével, optimalizálásával és egyebekkel kapcsolatos problémákról is gondoskodhatnak a tapasztalt szakemberek. Keress egy neves weboldal-fejlesztő céget, ha biztos akarsz benne lenni, hogy online jelenléted segíti vállalkozásod további növekedését.

Általános GYIK

1. Rosszak a legördülő menük?

Állítólag a legördülő menük elriasztják a látogatókat, és bosszantóak is lehetnek. Az a kényszer, hogy valakinek le kell görgetni egy menüpontig, sokak számára zavaró lehet. Sőt, mindez rossz is lehet, mert a keresőmotorok nem tudják feltérképezni a menüpontokat.

 

2. Melyek a legjobb praktikák a navigáció tervezése során?

A következő dolgokat érdemes fontolóra venni:

  • Ne a navigáción éld ki a kreativításodat
  • A menü legyen rövid, de leíró
  • Legyen a végén keresési funkció
  • Tartsd be ugyanazt a navigációs stílust weboldalad asztali mobil változatán
  • A fizetési folyamatnak gyorsnak és egyszerűnek kell lennie
  • Válassza ki okosan a CTA-kat, és helyezze el a CTA gombokat helyes stratégiával

3. Hány menüpont legyen a főmenüben?

Állítólag az emberek rövid távú memóriája egyszerre legfeljebb 7 elemet képes tárolni. Tehát a weboldal főmenüjének létrehozásakor próbálj meg figyelni arra, hogy legfeljebb 7 link legyen benne.

4. Mi az az almenü egy weboldalon?

A fő navigációs menü létrehozása után az aloldalak hozzáadhatók a főmenü tételeihez a különböző tartalmi kapcsolatok létrehozása miatt. Például, ha te szolgáltató vagy, akkor a fő „Szolgáltatások” almenü vezetheti a weboldal látogatóit az általad kínált különböző szolgáltatásokhoz.

Szóljon hozzá!