8 hiba a Rólunk oldal készítésekor6 perc olvasás

Meséld el történeted az érdeklődőknek.

Annak ellenére, hogy valószínűleg az egyik leglátogatottabb oldal az üzleti weboldalon, a Rólunk oldalra a weblapkészítők gyakran nem fordítanak elég figyelmet. Mindenki úgy gondolja, nem oszt, nem szoroz, sokkal fontosabb a termékoldal. Ez pocsék teória, hiszen az érdeklődőknek nem csak a termékedet, szolgáltatásodat kell eladni, hanem saját magad is!

„Rólunk” oldal

A Rólunk oldal nagyon fontos! Bemutatja, ki vagy te, hogyan oldod meg a vállalkozásod segítségével a weboldal látogatóinak problémáit. El kell mondanod a folyamatot, hogy pontosan mit csinálsz, így kapcsolatot és a bizalmat építesz, amely növeli a konverziókat.
Már ha jó a „Rólunk”…

Javítsd ki azt a nyolc gyakori hibát, amelyeket a legtöbb weboldal tulajdonos ejt, amikor megtervezi az Rólunk oldalt.

1. hiba: a Rólunk oldal csak rólad szól

Természetesen el kell mondanod vállalkozásod történetét, dióhéjban: röviden, lényegre törően! Ne feledd, a látogatók arra kíváncsiak, mit csinálsz, és hogyan tudod jobbá tenni ezáltal az ő életüket.

Sajnos a legtöbb ember csak a teljesítményekről beszél. Az egész életüket leírják, megadják a cipő- és fejkörfogat méretüket, anélkül, hogy elmagyaráznák, mi volt az üzleti hozam.

Mondd el a történetedet! Azt a történetet, mely összeköt a honlap látogatójával! Ezzel szólítod meg, így, itt kezdődik a kommunikáció. Kerüld a hivatalos beszédet, mutasd be a személyiséged. Mutasd meg mivel foglalkozol, hogyan oldasz meg könnyen nehézségeket.

Ha elakadtál, válaszolj az alábbi kérdésekre a Rólunk oldal létrehozásakor:

  • Hogyan indítottad a vállalkozásod?
  • Kik voltak az alapítók?
  • Mi adta az ötletet a vállalkozás indításához?
  • Melyek az alapvető értékeid?
  • Mi motivál az üzlet fenntartásában?

Ne feledd: dióhéjban!!!

2. Nincs leírva a weboldalad célja

A Rólunk oldal az a hely, ahol megmutatod termékeidet, szolgáltatásaidat, és elmondod mi az, amit egyedi módon végzel. Fejtsd ki mitől vagy jobb a látogató számára, mi különböztet meg versenytársaidtól, miért dolgoznak veled az emberek, miért vásárolják meg a termékeidet. Pontosan írd le a látogatóidnak, mit várhatnak a weblapodon.

3. Nincsen feltűnő feliratkozó űrlap.

A "Rólunk" menü nem a webhely legnépszerűbb oldala, mégis sokan landolnak rajta. Egy feltűnő feliratkozó űrlap hiányában ezek a látogatók valószínűleg soha nem térnek vissza. Ez kb annyit tesz, mintha a pénzt egyenesen a szennyvízcsatornába engednéd.

A feliratkozó űrlap rögzíti a látogatókat, és hírlevél feliratkozókká konvertálja őket. Miután a feliratkozók az e-mail listádra kerültek, küldhetsz nekik releváns tartalmakat üzleti tevékenységéről. Velük lehetsz, amíg fizető ügyfelekké nem válnak.

4. Csak szöveg található, vizuális elemek nélkül.

Az emberi agy a vizuális tartalmat 60 000-szer gyorsabban dolgozza fel, mint a szöveget. Ahhoz, hogy tartalmad megragadja a látogatót, jó első benyomást kell rá tenned! Ez csak szöveggel tuti nem fog menni! Dolgozz képekkel! Figyelemfelkeltő, színvonalas fotókkal. A legtöbb embernek nincs ideje, türelme nagy szövegtömbök olvasására, különösen mobileszközön.

Készíts rövidebb bekezdéseket, használj megfelelő címsorokat, szervezz felsorolásokat, tegyél fel képeket, videókat önmagadról és csapatodról munka közben.

Legyen a szövegek között tér! Hülyén hangzik, de hagyd, hogy lélegzethez jusson a szem!

Használj félkövér kiemeléseket. A szem pásztáz, az érdeklődő nem fog minden betűt elolvasni, viszont, ha csak a kiemelt infókat olvassa el, már nyert ügyed van: nem vesztegetett felesleges időt, megkapta amit akart: információt rólad, és hogy érdemes vagy-e bizalmára.

vituális elemek a weboldalon

5. Nincs átirányítás a legnépszerűbb oldalakra vagy termékekre.

Egy kis kvíz: Hogyan fognak a látogatók eljutni a legnépszerűbb oldalaidhoz és termékeidhez a Rólunk oldalról, ha nem irányítod őket oda? Rövid válasz: sehogy!

A Rólunk oldal tökéletes helye a legnépszerűbb blog bejegyzéseidnek, a tartalmi kategóriáidnak és a legtöbbször eladott termékeid megjelenítéséhez. Ezekre irányítsd a látogatókat, miután megismerkedtek veled, és a vállalkozásoddal.

6. Nincsenek ügyfél vélemények

Az ügyfélértékelés valószínűleg a leghatékonyabb módja a hitelesség, a bizalom és a tekintély felépítésének.

Jeleníts meg bátran véleményeket korábbi ügyfeleidtől, linket, azok kiadványok logóit ahol már publikáltál. Mutass közösségi média képernyőképet, mennyire hihetetlen vagy, és micsoda malőr nem megkeresni téged!

Büszkélkedsz? Talán csak egy kicsit. De jól jövedelmez, ezért ne légy szégyenlős.

7. Túl sok az információ.

Ne legyen többkötetes! A Rólunk oldal tömör legyen, ideális esetben 300-400 szóból kell állnia, ez a mennyiség is legfőképpen arra szolgál, hogy a Google keresőhálózatának megfelelj.

Fontos, tölts fel magadról képet. Az emberek jobban bíznak egy hús-vér, szemmel látható kapcsolatban, mint egy fantomban.

Próbáld önmagad bemutatásán keresztül is azt hangsúlyozni, hogy te vagy a megfelelő ember! Igazából a rólunk menünek sem rólunk kell szólnia. A veled kapcsolatos adatok, infók csak akkor szükségesek (ám akkor jól felhasználhatóak), ha releváns azzal, amit az olvasó keres!

Tegyél saját aláírást! Ez pecsét, melynek üzenetértéke annyi: felelősséget vállalsz azért, amit teszel, kijelentesz, leírsz.

Ne feledd! A kevesebb több!

8. Nincsenek kapcsolati információk.

Ez költséges hiba lehet. Az oldalnak legalább egy e-mail címet és a közösségi média elérhetőségeket tartalmaznia kell. Adj lehetőséget látogatóidnak felvenni veled a kapcsolatot, ha bármilyen további kérdésük vagy problémájuk van.

Ez különösen fontos a kisvállalkozói szektorban. A legtöbb látogató szeretne többet megtudni szolgáltatásaidról, és hogy mennyibe fog ez kábé fájni neki.

közösségi média kapcsolat

Szóljon hozzá!