Mit tartalmazzon a vevői vélemények oldal5 perc olvasás

Vevői vélemények: Mit tartalmazzanak és hogyan jelenítsd meg őket

A vevői vélemények lehetővé teszik, hogy bizonyítékokat mutass a szolgáltatásaidról. Megkönnyíti a potenciális ügyfelek számára, hogy megnézzék, mások milyen véleménnyel vannak rólad és cégedrő azáltal, hogy vevői ajánlásokat adnak weboldaladhoz és marketing anyagaidhoz.

A vevői vélemények begyűjtése eltarthat egy ideig és némi erőfeszítést vesz igénybe, de ha van stratégiád a vevői vélemények begyűjtésére és a lehető legteljesebb kihasználása, az erőfeszítéseidet új ügyfelek és projektek jutalmazzák.

A vevői vélemények beérkezésekor kérj engedélyt az alábbiakra:

 1. Alap információk: Tartalmazza az ügyfél vezeték- és keresztnevét és információkat a cégről.
 2. Az ügyfél fotója: A vevői vélemény az ügyfél fotójával látványosabb és sokkal hitelesebb.
 3. Speciális információk: Egy vevői ajánlás, amely felsorolja az adott megbízás konkrét információit, például a nyelvet vagy a projekt tárgyát, hitelesebb – nem beszélve arról, hogyan segít a keresőoptimalizálásában.
 4. Megoldott problémák: A vevői vélemény, ami a megoldott problémákat sorolja fel, mint a sürgős határidő betartása, vagy komplex grafikonok lefordítása, jövőbeli ügyfeleidnek azt bizonyítja, hogy etikus karakter vagy. Sokkal többet hoz, mint ha azt írnák rólad, hogy “Nagyszerű vagy!”
 5. A munka bemutatása: A vevői vélemény, ami kiemeli a munkád fontosságát – például kritikus jogi letétbe helyezés vagy életveszélyes orvosi helyzetben lévő beteg számára – a potenciális ügyfelek számára feltűnő és emlékezetes lesz, különlegessé tesz.

Hozz létre egy területet a weboldaladon, ahol látogatóid visszajelzéseket írhatnak. Használj űrlapot vagy egy speciális e-mail címet, vagy irányítsd ügyfeleidet a Facebook, a LinkedIn vagy Twitter vélemények oldalára.

Illeszd be a közösségi oldalakon kapott vevői véleményeket is. Például, ha valaki ódákat zeng rólad az üzleti Facebook oldaladon, nyilvánosan köszönd meg neki a többi közösségi csatornán is (Twitter, Instagram). Fontold meg a vevői vélemények elhelyezését nyomtatott marketing anyagokra, például névjegyekre vagy nyomtatott szórólapokra. Fontos, hogy ne csak saját magad ismerd el a munkád kivételes minőségét, mert azzal rosszat teszel. Nagyon fontos, hogy használd ki vevőid véleményét, hogy a lehető legtöbb ember láthassa ezeket a bókokat.

Néhány tipp a vevői vélemények megjelenítéséhez:

 1. Emeld ki félkövér dőlt betükkel a vevői vélemény fontos részeit. Határozzd meg és jelöld ki az idézet kulcsfontosságú elemeit. Ez vonzza  az olvasót a vevői vélemény legfontosabb részeihez, időt takarítanak meg az által, ha átugorják a kevésbé figyelemre méltó szövegrészeket.
 2. Helyezz el vevői véleményeket mindenütt a weblapodon. Helyezz el vevői véleményeket honlapod különböző részein, hogy változatossá és érdekessé tedd az oldalt. Tehát abban a reményben, hogy a weboldal látogatói rákattintanak a “Vevői vélemények”-re, segíts nekik ajánlások elhelyezésével azokon az oldalakon, ahol járnak. Tedd könnyen láthatóvá, hogy szilárd és megbízható üzleti partner vagy.
 3. Használj megfelelő ajánlásokat. Ez nyilvánvalónak tűnik, mégis gyakran előforduló hiba. Ha vevői véleményeket jelenítesz meg weboldalad különböző területein, válassz olyan ajánlásokat, amik támogatják a mondanivalódat. Ha pl. fordítói szolgáltatásodról írsz, válassz olyan ajánlást, amely kifejezetten elismeri a kiváló fordítási munkádat. Mentsd el ezeket a  véleményeket a fordítási szolgáltatásaidat leíró oldal számára.
 4. Tartsd az olvasókat az oldaladon. Igaz, hogy a nyilatkozó személy nevének, cégének és weboldalának megjelenése hitelességet is jelenthet, lehetőleg kerüld el a teljes URL-t vagy közvetlen linket. A cél az, hogy az olvasóidat a weboldaladon tartsd, ne irányítsd át az ügyfelek felé.
 5. Valós vevői véleményeket posztolj: Az olvasók könnyen kiszűrik a hamis vevői véleményeket, ha ezt teszed, elveszted a bizalmat, a hitelességet, és sérül a hírneved. Csak eredeti vevői véleményeket posztolj valós személyektől és létező cégektől. Nem éri meg hamis vevői véleményeket posztolni, több a kára, mint a haszna.
 6. Szerezz be több fajta vevői véleményt. Törekedj a video-ajánlások szerzésére az írásos beszámolók helyett. A videók vonzóbbak lehetnek, és gyakran hitelesebbek, hiszen az ügyfeleid egy valódi ember ajánlását láthatják és hallhatják, nem csak egy személy nevét látják egy idézet alatt.

Végül egy tipp

Talán sikeresebb az ügyfeleknél, ha nem “Vevői vélemény”-t kérsz, hanem egyszerűen “visszajelzést”. Az ügyfelektől kért visszajelzés mutatja, hogy kész vagy elfogadni a pozitív véleményeket és az építő kritikát is. Kevésbé formális, ha  visszajelzéseket kérsz és az ügyfeleidnek kényelmesebbé teszi az őszinte válaszokat. Ne feledd, a negatív visszajelzés is értékes; megtanít arra, hogyan segítsd ügyfeleidet még hatékonyabban.

Szóljon hozzá!