Kell-e a weblapra Szolgáltatások oldal?6 perc olvasás

A Szolgáltatások oldalnak elegendő információt kell adnia, hogy a potenciális ügyfelek meg tudják ítélni, rád van-e szükségük ... emellett meg kell adnod elegendő információt, hogy ismeretlenül is azonnal kapcsolatba tudjanak lépni veled, ha többet szeretnének tevékenységeidről megtudni.

Korábbi cikkünkben arról diskuráltunk, hogy milyen aloldalakra van szükség egy üzleti weboldalon. A “Rólunk” oldalról már írtunk, a cikkben megbeszéltük, mi az a nyolc hiba, amit az elkészítésekor elkövethetsz.

Szolgáltatások oldal

 

Ezúttal a Szolgáltatások oldalt vesszük górcső alá. (Ha boltod van, nem szolgáltatást értékesítő üzlet, nyugodtan menj vissza a reggeli kávédhoz és olvasd el a reggeli lapokat. A Bolt oldalról később esik majd szó)

Miért van szükséged Szolgáltatások oldalra?

Ha egy weboldalra érkezel:

  1. Óvatosan lefele görgetsz az oldalakon, elolvasol minden mondatot, majd rákattintasz minden linkre. Vagy
  2. Végigszaladsz az oldalon egészen addig, amíg meg nem találod kívánt alcímet vagy a címkét, amit látni szeretnél?

Fogadni merek, hogy te is - ahogy a legtöbb ember - a másodikat választottad. A legtöbb online olvasó olyan, mint a sikló, a lényeget keresve addig siklik az oldalon lefelé, amíg valami feltűnik, és lelassítja őt.

Ez azt jelenti, amikor a potenciális ügyfeleid meglátogatják weboldalad, gyorsan körülnéznek, amíg meg nem találják, amit keresnek ... vagy amíg valami meg nem ragadja a figyelmüket.

És a meglepetés: mindössze 7 másodperced van, hogy megadd nekik, amit szeretnének.

Ez egy kicsit ijesztő, ugye? De igaz: az átlagos internetezők 7 másodpercet töltenek egy weboldalon, ezalatt döntik el, hogy maradnak-e, vagy elkattintanak. Ezért van szükséged egy önálló Szolgáltatások oldalra, amely jól látható a felső menüben.

A potenciális ügyfelek azonnal szeretnék látni, hogy megkapják-e nálad a szükséges szolgáltatásokat. Ezeket az információkat a lehető legrészletesebben le kell írnod.

Mi legyen a Szolgáltatások oldalon

Akármilyen szolgáltatásokat is kínálsz, ügyfeleinek tudnia kell, hogy mit tudnak és nem tudnak nálad foglalni.

Például egy Imázs tanácsadó cég kínálhat személyre szabott vásárlási szolgáltatásokat és olcsó skype konzultációt. Elérhetők lehetnek nyilvános beszélgetésekre vállalati rendezvényeken, vagy dolgozhatnak közvetlenül vállalatokkal, hogy javítsák munkatársaik szakmai imázsát. Lehet, hogy nem vállalkoznak utazásra, vagy hétvégi workshopok megtartására.

Egy esküvői fotós ajánlatában szerepelhet az esküvői fotózás, az események fotózása vagy portré készítés. Vállalhatnak fél napos, de akár egész napos fotozást is, egy vagy két fővel. Lehet a csapat tagja egy videos is, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy mindkét szolgáltatást egy helyen foglalják le. Felajánlhatják, hogy összeállítanak egy esküvői albumot az esküvő napja után.

Nem azt mondom, hogy adj el egy farmot a Szolgáltatások oldaladon. Ha több rendelkezésre álló csomagod van, készíts egy felsorolást, és letölthető pdf-et a részletekről. A Szolgáltatások oldal tartalmából a potenciális ügyfélnek meg kell tudni állapítani, hogy megfelelő vagy-e neki, vagy tovább kell keresgélnie.

Tedd magad a kirakatba

Tedd magad a kirakatba

Ne felejtse el, hogy a weboldal minden lapjának értékesítenie kell szolgáltatásaidat, ez kiemelten vonatkozik a Szolgáltatások oldalra.

Tehát ne csak felsorold a kínálatod unalmas adatait ... adj egy kis extra információt, hogy kiemeld őket. Mutassa meg potenciális ügyfeleinek, hogy miért fantasztikusabbak az ajánlataid, mint bárki másé.

Kínálsz ingyenes felülvizsgálatokat? Dedikált ügyfélszolgálatot? Ingyenes kiegészítőket?
Vannak ajánlásaid elégedett vásárlóktól, amiket betehetsz ajánlatcsomagjaid után? Eszedbe jutott már, hogy készíts egy kis esettanulmányt arról, hogy miért érdemes megvenni a munkájádat?
Vannak referenciáid, amiket meg tudsz mutatni?

Bármelyik utat választod, ne csak felsorold egymás után szolgáltatásaidat. Mutasd meg önmagad, kiállítva őket. Ne felejtsd el, mindig értékesítesz.
(Egyébként a Szolgáltatásaid oldalát nem feltétlenül kell Szolgáltatások-nak nevezned. Nevezheted "Csomagok"-nak vagy bármi hasonlónak. A legfontosabb, hogy milyen információkat találnak a látogatók, függetlenül attól, hogy Szolgáltatások -nak nevezed-e vagy sem.)

Kell-e árakat írni a Szolgáltatások oldalon?

Ez egy bonyolult kérdés és az üzleted nagyságától függ.

Az általános iránymutatás az, hogy tedd azt, amit szeretsz, de ne menj bele minden részletbe.

Hagynod kell magadnak némi helyet kígyózásra. Az áraid nagyban függhetnek

  • az eltöltött munkaóráid számától
  • vannak-e szállítási költségek
  • kell-e utaznod
  • felvesznek-e kezdő munkatársként
  • hány változat áll rendelkezésre a munkádhoz
  • az ügyfél rendel-e kiegészítő szolgáltatást

és még sok egyéb. Rengeteg dolog van, amit költségként bele kell számolni a szolgáltatásod áraiba.

Ha például weboldal tervezését vagy lakberendezést vállalsz, az ár olyan, amit minden ügyfél megfontol, amikor döntést hoz. Ha kényelmesebbnek érzed a potenciális ügyfeleid számára ötletet adni, határozz meg árkategóriákat. "Csomagjaink 30000Ft-tól indulnak és 5 óra tervezést foglalnak magukba".

Egy másik lehetőség, hogy teszel egy gombot a Szolgáltatások oldaladra: "Lépjen velem kapcsolatba, hogy érdeklődjön az árakról". Így nem csak a lehetséges ügyfelek e-mail címét kapod meg, hanem azokat is, akik nem elég komolyak, hogy az extra lépést megtegyék. Vagy felsorolhatod az áraidat letölthető pdf-ben, ahogy korábban említettünk, de nem a weboldalon.

 

Szóljon hozzá!