Készíts profi Kapcsolat oldalt4 perc olvasás

Nem számít, weblapodon mekkora a tudásbázis, kell egy jó kapcsolat oldal: Az ügyfeleknek valószínűleg szüksége lesz emberi segítségre egy bizonyos ponton. Talán nem azonnal. Talán nem az első hónapban. De valamikor igen …

Weblap kapcsolat oldal

Mikor a látogatóid felkeresik a Kapcsolat oldalt, annak oka van. Miért? Mert van egy konkrét oka annak, hogy az ügyfél erre az oldalra kerül. Azaz, a lehető legegyszerűbb módon kíván orvosolni egy helyzetet.

Egyértelműen kimondhatjuk, egy Kapcsolat oldalon annál kicsit többre van szükség, minthogy “feldobok egy kapcsolati űrlapot és kész”. Áldozz némi időt egy olyan Kapcsolat oldalra, amivel ténylegesen növeled ügyfeleid megelégedettségét.

Nézzük, hogyan:

Tedd a Kapcsolat oldal-t könnyen elérhetővé

Alapvetőnek tűnik, de mégis meglepően gyakori tévedés. Lássuk be, ha ügyfelednek segítségre van szüksége, valószínűleg nem akar 15 percet bújócskázással tölteni, hogy megkeresse a Kapcsolat oldalt, ugye?

Hogy tudod a Kapcsolat oldalt könnyen elérhetővé tenni?

  1. Használd a megszokott kifejezéseket. Ne aggódj – a klasszikus “Kapcsolat”, “Támogatás” vagy “Súgó” címeket mindenki könnyen megérti.
  2. Helyezz el linket a megszokott helyre. A legtöbb cég mind a fejléc, mind a lábléc linket használja a Kapcsolat oldalhoz. Ragaszkodj a fejlécében elhelyezett linkhez, mert ez a legjobb pozíció. Ha nem illeszkedik a dizájnba, a feltűnő lábléc linkekről is könnyen eltalálnak a látogatók.

Egyszerűsíts, ahol csak lehet

Voltál már úgy, hogy automatizált üzeneteket kaptál, amikor egy céget segítségért felhívtál? Nyomd meg a 2-es gombot ezért, nyomd a # -et amazért stb. érdkelt?

Természetesen nem! Ehelyett inkább úgy érezted, mintha a cég próbálna lepasszolni..

Még talán nem állsz egy hatalmas automatizált call center szintjén. De ez nem jelenti azt, hogy ne próbáld egyszerűsíteni a kapcsolattartási módszereidet.

Ha úgy teszel, mint a legtöbb kisvállalkozás, valószínűleg űrlapokat használsz az ügyfelek támogatására – függetlenül attól, hogy az űrlapok e-mailre vagy jegy rendszerbe érkeznek-e. Amit tanácsolok:

A kapcsolati űrlapok a lehető legrövidebbek legyenek. Nyilvánvaló, hogy kell adatokat bekérned a vevői probléma megoldásához, de próbáld meg a legkevesebbet kérni.

Újabb beviteli mezők hozzáadása mindig csökkenti a konverziót. Ez legyen a legutolsó dolog, amit változtatsz a kapcsolat oldalon.

Javasolj más utakat is a segítségre

Ok, mielőtt belemennénk a témába, tisztázzuk, hogy létezik egy finom ösvény a két véglet közt:

  • a másfajta segítség ajánlása
  • az érzés, hogy megpróbálod a látogatót eltéríteni az online segítség használatától.

Valószínűleg abban reménykedsz, hogy ügyfeleid tudják használni tudásbázisodat saját segítségükre. Mégse éreztesd sosem velük, hogy nem élhetnek a személyes támogatásoddal!

Tedd emberivé nevekkel és képekkel Kapcsolat oldalad

Manapság a látogatók nem akarnak kapcsolatba lépni arctalan vállalkozásokkal. Tehát … ne légy arcnélküli üzlet, ha megpróbálnak kapcsolatba lépni veled!

Mi a legrosszabb dolog, amit tehetsz? Használd a mindenütt látható stock fotót amin egy vevőszolgálatos hölgy látható fülhallgatóval. Süt belőle, hogy “mi vagyunk az arctalan üzlet”, ugyanaz a megszokott kép, amelyet másik egymillió Kapcsolat oldalon használnak.

Mondd el az embereknek, mikorra várhatnak választ

Ha nem rendelkezel emberfeletti támogató csapattal, valószínűleg nem tudsz azonnali választ adni ügyfeleidnek. Ez teljesen természetes.

Biztos Te sem szeretnéd, hogy ügyfeleid azt érezzék, magukra vannak hagyva. Ezért, miután valaki elküldte a kapcsolatfelvételi űrlapot, köszönd meg a megkeresést, jelezt, hogy a megkeresését fogadtad, és adj neki legalább egy hozzávetőleges időpontot arra, hogy mikor kap választ.

A dolgok csomagolása

Legyél biztos benne, hogy a tudásbázisod mindent eshetőséget lekezel, de az ügyfelek egy bizonyos ponton gyakran emberi támogatásra szorulnak (tudásbázisod témái és bővítményei segítenek abban, hogy pontos nyomon követhesd, ez hol történik!). Szóval ne felejtsd el a “Kapcsolatfelvétel” oldalt.

Legyen a Kapcsolat oldalad könnyen elérhető, és járj azon az úton, hogy az ügyfelek úgy érezzék, szívesen kapcsolatba lépnek veled … és próbáld meg őket a felhalmozott tudástárad felé terelgetni.

Ezután tegyél fel néhány mosolygós képet és információt arról, hogy az érdeklődők nálad mindenre választ kapnak. Ekkor nagyon jó úton haladsz a legjobb kapcsolat oldal felé!

1 hozzászólás

  1. deni dátum 05/02/2021 17:13

    ezek nagyon jok

Szóljon hozzá!