Tartalom – SEO suli 2.3 perc olvasás

Legfontosabb a tartalom!

Szövegírás

A szövegírásnak – a weblap tartalmának létrehozásában – kiemelkedő szerepe van, a munkát érdemes szövegíró szakemberre bízni. Egy profi, kompetens szövegíró nem csak a szöveg szerkezeti összeállításában, hanem a látogatóra (pszichésen) ható szövegírási “törvényekben” is jártas.

Fontos, hogy kellően részletes, érdekes, lebilincselő írásokat tudjunk publikálni. Így szerezhetünk blogunkhoz gyakran visszatérő látogatókat könnyen, ezzel elérhetjük, hogy írásainkat több fórumon megosszák. A cikkekben használjunk legális forrásból szerzett, releváns képeket, beágyazott videókat is. Szövegírásnál alkalmazzuk oldalunk kulcsszavait, de ne forduljanak elő túlzottan sokszor, használatuk ne menjen a tartalom rovására!

Kulcsszavaink mellett használjuk azokat a több szóból álló kifejezéseket, melyekre a szövegben előforduló formájukban rákereshetnek a látogatók a keresőkben.

A legrelevánsabb szavakat, kifejezéseket kiemelve, vagy címsorban használva jelentős pozíciójavulást érhetünk el a keresők találati listáján!

Kiemelések és címszavak a weblapszövegben

Ne a betűtípust és betűméretet váltogassuk, hanem használjunk a HTML nyelv által biztosított, szabványos h1, h2, h3, …h6 HTML tageket. Minden oldalon legyen legalább egy h1, h2 és h3 kiemelés. Tartsuk be a hierarchiát, legyen a weblap címe h1-el kiemelve, h2 pedig az aloldal címe legyen. A h3 tag-et az alcímekre, modul-fejlécekre használjuk. Ne használjuk a h Tag-eket pusztán szövegméret megváltoztatására.

A szöveg tartalmának gyors áttekintését segítik a bekezdések, kiemelések mind színben és vastagságban. A színes kiemelésekkel óvatosan bánjunk, mert a sok különböző szín tarkává és komolytalanná teszi a weblapot. A dőlt betű is megkülönböztető jellegű, a keresők kiemelésnek veszik.

META tagek

Régebben nagy jelentősége volt a meta tag-ek alkalmazásának, azonban a Google hamar rájött, hogy segítségükkel manipulálhatják a találati listát a webmesterek.

A description (leírás) tag tartalma oldalunk pár mondatos kivonata legyen, hiszen ez jelenik meg a keresőkben weboldalunk tartalmaként. Legyen ez rövid, tartalmas összefoglalás arról, amiről az aktuális oldal szól. A meta description leírás minden oldalon más és más kell, hogy legyen, ne halmozzunk benne kulcsszavakat!

A keywords tag néhány éve már semmire sem használatos, sokak szerint inkább kerülni kell a használatát.

A meta tagek tartalmánál sokkal fontosabb, hogy azok egyediek legyenek minden oldalon. Az egyező leírások rosszul strukturált oldal látszatát kelthetik.

 

Szóljon hozzá!