5 súlyos tartalommarketing hiba5 perc olvasás

A tartalommarketing mindenek felett. Ismerd meg, hogyan hozhatsz létre és népszerűsíthetsz jobbnál-jobb tartalmakat.

Sokak szerint a tartalommarketing a király. Én úgy érzem, inkább egy jóindulatú diktátor. Ha üzleti tevékenységet folytatsz tartalommarketing stratégia nélkül, könnyen elbukhatsz.

Lehet szuper terméked, csodálatos munkatársaid, tartalom nélkül sokra nem viheted. Mert a tartalom marketing jóindulatú diktátor, nem tökéletes diktátor. A tartalommarketing frusztráló kihívás lehet, őszintén szólva a legtöbb marketing szakembernek fogalma sincs, hogyan kell megfelelően népszerűsíteni tartalmait.

Cikkünk azért íródott, hogy segítsen nektek vállalkozóknak feltárni a tartalommarketing uralom titkait, ki tudjátok javítani az újra és újra fellépő hibáitokat. Ha belefáradtál már a tartalommarketing erőfeszítéseid a könnyen megelőzhető hibák miatt kudarcba fulladnak, olvasd el és javítsd ki ezeket a hibákat.

tartalommarketing1. Nem automatizálod a tartalommarketinget.

Ha vannak gyerekeid, valószínűleg emlékszel a Hihetetlen család c. filmre? Emlékszel arra a részletre, amikor Bobnak a főnöke azt tanítja, hogy egy cég olyan, mint egy hatalmas óra? "Csak akkor működik, ha az összes kis fogaskerék összeilleszkedik" - mondta. Pontosan ez a tartalommarketing.

A tartalommarketingben néhány tucat, de nem több száz mozgó darab van. Nem tiszteletlenség, de Te nem szuperhős vagy. Egyszerűen nincs annyi óra a nap folyamán, hogy kezeljd az összes sikeres tartalommarketing-kampányhoz szükséges tevékenységet. Ezért fontos megtanulnod, hogyan automatizálhatod a tartalom marketingedet. Automatizálás nélkül sosem leszel képes elérni az összes lehetőséget, mint marketinges vagy vállalkozó.

Szerencsére sok tucatnyi egyszerűen használható eszköz segít Neked úgy automatizálni, ahogy a profik csinálják. Ilyenek a HootSuite, a Zoho, a Buffer, az Active Campaign, a MailChimp és a BuzzSumo.

2. Nem reklámozod a tartalmaidat.

Ismered a régi mondást: "építsd fel és jönni fognak?" Akárki is mondta, nyilván nem vállalkozó, mert messze van az igazságtól. Csodálatos lenne, ha ez a mese-világ létezne, ahol minden termék, amit létrehozol sikeres lenne. De ez nem így működik.

Függetlenül attól, hogy milyen minőségű terméked vagy szolgáltatásod, ha nem teszel tudatos erőfeszítéseket a tartalmad népszerűsítésére, nem teszed az emberek orra elé, soha nem fog komoly bevételt generálni. Hadd tegyek mindannyiatok számára egy egyenlet nyilvánvalóvá: epikus termék + vásárlók hiánya = csőd. És itt vége a történetnek.

Minden erődtől telhetőt meg kell tenned, hogy a tartalmadat az emberek elé tedd, legyen szó akár a vendég blogolásról, a tartalom újraszervezéséről, a meglévő tartalom újbóli promotálásáról, vagy a podcast és a talk show interjúk elfogadásáról. Lökni kell a tartalmadat, mert az üzleted függ rajta.

3. Nem teszteled a kampányaidat.

Ha a tartalom király, akkor a tesztelés és a kísérletezés a királyné lesz. Miért? Mert ha tesztelsz, eltünteted a becsléseket az üzletedből. A legőszintébb dolgokkal maradsz, amit egy üzletember akarhat: az adatokkal. Az adatok soha nem hazudnak.

Hozz létre több landoló oldalt és nézd meg, melyik konvertál a legjobban. Készíts A / B teszteket a főcímekkel, a képekkel és a feliratkozó űrlapokkal. Ha sikeres akarsz lenni a  tartalommarketingben, akkor fel kell kapnod a fehér orvosi köpenyedet, ki kell dobnod a serlegeket, meg kell gyújtanod a bunsen égőt, és őrült tudósnak kell lenned. Legyél megszállottja az üzleted és tartalommarkedinged követésének, tesztelésének. Teszteld hirdetéseid, célzásodat, tartalmaidat, promóciós platformjaidat és termékeidet is.

4. Megdöbbentő tartalmat promótálsz.

Nézd, bár az "építeni és fognak jönni" elmélet nem vált be, ha rosszul építesz, akkor jönnek majd azonnal továbbállnak, bármilyen is jó a marketinged. A világ legjobb tartalommarketing csapása, a mesteri SEO és egy szuper értékesítési folyamat sem pótolhatja a csapnivaló tartalmat.

Ez azt jelenti, hogy csak a lehető legmagasabb minőségű tartalom létrehozására és publikálására kell törekedned. Ha nem ezt teszed, károsítani fogod az üzletedet, a hírnevedet és a bevételeidet.

5. Tartalommarketing hiba: Szem elől veszíted a versenytársaidat.

Ha üzleti sikerre vágysz, át kell ölelned belső James Bond-odat, és meg kell kezdened a kémkedést. Figyelni kell a versengést, meg kell látni, hogy mi működik és mi nem, akkor leszel képes az élmezőnyben maradni és elkerülni a potenciálisan költséges hibákat.

Tanulj a sikereikből és a hibáikból is. Figyeld meg, hogy milyen tartalmat generál az extravagancia (intenzív publikálás). Iratkozz fel e-mail listájukra, és fedezd fel e-mail marketing titkaikat. Nézd meg, mely platformokat használják a legnagyobb hatás eléréséhez. Nézd meg a legjobban működő hirdetéseik stílusát. Minél többet tudsz tanulni tőlük, annál többet keresel a saját üzleteddel.

Tanulság.

A tartalommarketing egy kihívásokkal teli része a modern üzleti életnek. A fenti öt hiba elkerülésével könnyen megszelidítheted, így nem lesz nagyobb kihívás, mint amilyennek lennie kell. Tanulj ebből a cikkből, vess egy pillantást a jelenleg elkövetett hibákra, és próbáld megoldani őket. Ha egyszer megteszed, a vállalkozásod a szemed előtt kezd el átalakulni.

Szóljon hozzá!