9 Facebook posztolás ötlet kisvállalkozóknak15 perc olvasás

Ülsz a Facebook oldalad előtt, és a kurzor villog a tartalom mezőben. Szeretnél közzétenni valamit a követőid számára, de nem akarod, hogy egy újabb szöveges frissítés következzen a vállalkozásod ajánlatairól vagy nyitvatartási idejéről. De akkor mit posztolj?

9 Facebook posztolás ötlet

Ha jól jönne pár további Facebook posztolás ötlet, adunk néhány tippet! Nézd meg mit tartogat ez a 9 Facebook posztolás ötlet kis- és közepes vállalkozások számára:

 1. Kérdezz

 2. Ossz meg videókat

 3. Ossz meg egy kulisszatitkot vállalkozásodról

 4. Rendezz versenyeket és kínálj ajándékokat

 5. Posztolj blog linkeket

 6. Ossz meg termékfotókat

 7. Ossz meg különleges akciókat 

 8. Mesélj egy történetet

 9. Használd ki a népszerű trendeket vagy mémeket

Olvass tovább, hogy megtudd a részleteket az összes fenti Facebook posztolás ötlet tartalmáról, amit fel tudsz használni kisvállalkozásod számára.

#1: Kérdezz

Ha tudni szeretnéd, hogy mit tegyél közzé a Facebookon, kezdd a kérdések feltevésével. A kérdések feltevése nagyon egyszerű módja annak, hogy az embereket elkötelezd a  vállalkozásod iránt.

Feltehetsz a területeddel kapcsolatos kérdéseket, de kérdezhetsz az évszakról, ünnepekről vagy különleges eseményekről is.

Mindjárt egy példa a McDonald’s-tól. Hipotetikus terméket alkottak az egyik leghíresebb ételük, a Shamrock Shake körül, és megkérdezték az embereket, hogy megvennék-e.

Bár ez nem egy termék volt náluk, az emberek mégis reagáltak és megválaszolták, megvennék-e a terméket, ha valódi lenne.

A kérdések feltevése egyszerű és könnyű módja annak, hogy tartalmat szerezz a Facebook-oldaladra, miközben bevonod a közönséged.

#2: Ossz meg videókat

A Facebook posztolás ötlet 9-es listáján a következő lehetőség a videó. A videó a weboldal tartalom talán legnépszerűbb formája, amelyet az emberek szívesen fogyasztanak. Az átlagos amerikai felnőtt naponta legalább öt órát tölt videók megtekintésével, ami hihetetlen elkötelező eszköz lehet a vállalkozásodhoz. Ez a pontunk kicsit részletesebb lesz, mint a többi, mert a téma kiemelten fontos!

Ha a videót szeretnél posztolni a Facebook-on, több tucat lehetőség áll rendelkezésedre, hogy milyen típusú videókat tegyél fel. A promóciós videóktól az informatív videókon át a termékmegjelenésig a lehetőségek végtelenek!

A videomarketing a kisvállalkozásod számára már nem is olyan bonyolult (vagy drága), mint gondolnád. Ha ezt mobiltelefonon olvasod, akkor már meg is találtad a kamerádat.

Némi kutatással, tervezéssel és egy kis kreativitással olyan marketing videókat hozhatsz létre, amelyek „elkápráztatják” a közönséget.

A video előnyei a kisvállalkozások számára

A videó megragadja az emberek figyelmét. Valójában a videó tízszer nagyobb sebességgel vonzza a figyelmet, mint a szöveg. Az üzleti videomarketing nem csak az emberek szemét nyitja meg a céged előtt, hanem a pénztárcájukat is. Egy felmérés szerint a vásárlók 90%-a videót használ a vásárlási döntések meghozatalában.

Video - Facebook posztolás ötlet

Ha nem a bevétel növelésére összpontosítasz, a videók akkor is nagyban hozzájárulhatnak a vállalkozásodhoz. Tehát függetlenül attól, hogy hosszabb ideig szeretnéd-e megtartani a látogatókat weboldaladon, növelni az eladásokat vagy javítani a konverziókat, a videó segíthet elérni céljaidat.

3 egyszerű kisvállalkozói videó ötlet, amiket megvalósíthatsz

Már tudod, hogy a kisvállalkozások videomarketingje pozitívan befolyásolhatja vállalkozásod, de hol kezdd el mindezt? 3 féle videót tárgyalunk, amelyeket könnyedén elkészíthetsz te is a vállalkozásod számára.

Videók a kulisszatitkokról

A kulisszák mögötti dolgokról készült videók betekintést engednek a látogatóknak a kisvállalkozásod működésébe. Ilyen marketing videók készítésekor megmutathatod üzleted / műhelyed, termékeid gyártási módját, céges kultúrádat és még sok minden mást.

A kulisszák mögötti videók segítenek megteremteni a bizalmat magad és az ügyfeleid között, mert átláthatóak. Készíts ilyen videókat a látogatóknak a személyiségeddel, és az emberek vonzódni fognak hozzád.

Oktató videók

Az oktató videók a szakmai tapasztalatod segítségével győzik meg a közönséged. Ezek a kisvállalkozói videók megalapoznak téged, mint a terület szakértőjét, és segítenek a potenciális vásárlóknak többet megérteni a tevékenységi területedről. Végül az oktató videók a céget az emberek tudatában tartják, amikor vásárlási döntéseket hoznak.

Ha kertészeti kellékeket árulsz, az ügyfelek megtanulhatják, hogyan kell virágot ültetni. Ha szoftvereket adsz el, akkor az emberek különféle oktatóanyagokra vágynak.

Miután megtaláltad a video témáját, állj a kamera elé, és mutasd meg az embereknek, hogyan készült! Ahogy a kulisszák mögötti videó készítésnél említettük, az ilyen típusú videók létrehozásához valóban nem kell több, mint egy kamera és egy számítógép.

Térjünk át az utolsó kisvállalkozói videó ötletre ebben a szakaszban.

Termék videók

Lehet jobb módja annak, hogy termékeiddel pompázz, mint egy videóval? Egy fotó különböző nézeteket jeleníthet meg, de egy videó szemlélteti a termékeket akció közben. Melyiket részesítenéd előnyben egy webáruházban, ha egy új fűnyírót szeretnél vásárolni?

Egy fotó, amelyen valaki új fűnyíróval pózol, vagy egy videó annak minden funkciójáról?

Kijelenthetjük, hogy szinte mindenki a második lehetőséget választja. A termékvideók lelkesedést keltenek a kínálatod körül, ha különböző funkciókat lelkesen mutatod be. Ha termékeid bemutatását felveszed a videóidba annak bizonyítékaként, hogy termék milyen jól működik, elnyered a vásárlók bizalmát is.

Most, hogy különféle típusú kisvállalkozói videókkal foglalkozunk, térjünk át néhány tippre, amelyek segítenek önálló marketing videók létrehozásában.

6 tipp fantasztikus videók készítéséhez kisvállalkozások számára – bónusz Facebook posztolás ötlet

Találd meg a megfelelő videós tehetséget.

A kamera nem mindenkinek való. Ne kényszerítsd csapatod tagjait a reflektorfénybe. Válassz valakit, akiről úgy gondolod, hogy jól képviseli vállalkozásod a videóiban.

Keress olyan embereket, akik pozitív hozzáállással és sok energiával rendelkeznek. Az sem baj, ha magad választod. Szeretnéd, ha a közönségedet izgatná a céged? A videóidban szereplő “sztároknak” meg kell teremtenie ezt az izgalmat!

Stabilizáld magad

A remegés nem tartozik hozzá egyetlen videóhoz sem – de különösen nem üzleti célú videókhoz. Akár telefonkamerát, akár videokamerát használsz, fektess be egy állványba.

Állványokat bárhol találhatsz, ahol fényképezőgépet lehet vásárolni, így könnyen elérhetőek. Ha nincs állványod, akkor légy kreatív asztalokkal, halom könyvvel vagy bármi mással, ami lehetővé teszi a fényképezőgép kitámasztását és rögzítését.

Teljesen mindegy, hogyan kapsz remegésmentes, egyenletes képet. Az a lényeg, hogy egyenletes, stabil képet kapj.

Ne feledkezz meg a hangról.

A hanganyag feldobhat, de akár tönkre is tehet egy videót. Nem számít, milyen fantasztikus a felvételed, a látogatók valószínűleg nem fogják szeretni, ha a hang rossz. A feliratok segíthetnek az embereknek megérteni a videódat, de nem mentik meg a rossz hangzást.

Videó hanganyag

Ha videódban valaki beszél, válassz egy csendes helyet a háttérzaj megszüntetése érdekében. Ha nincs sok ráhatásod a környezeti zajokra, tartsd a felvevő készüléket a lehető legközelebb a videó szereplőjéhez.

Rögzítsd a videót egyik eszközön, és hangot egy másik eszközön a legtisztább hang érdekében. Két telefont is használhatsz a tiszta hangzás eléréséhez, vagy befektethetsz egy dedikált hangrögzítő eszközbe és mikrofonba.

Miután mindent rögzítettél, készülj fel a szerkesztési szakaszra.

Szerkessz, szerkessz, szerkessz

Ha külön rögzítetted a hangot és a videót, szinkronizálnod kell őket egy videoszerkesztő szoftverben.

A kevésbé tapasztalt szerkesztők számára az Apple termékei beépített iMovie-val rendelkeznek, a Windows számítógépeken található Photos alkalmazás pedig lehetővé teszi, hogy alapvető videókat készíts. Vagy nézz körül a Google Play áruházában, ahol további ingyenes szerkesztő alkalmazásokat találhatsz.

Miután rendezted a hang helyzetét, nézd át a tartalmat, és derítsd ki, szükséges-e vágni valamit.

Mivel azt tervezed, hogy megosztod a videókat a közösségi médiában, ezért vágd őket néhány percnél rövidebbre, vagy darabold fel és oszd meg sorozatként. A szerkesztés befejezése előtt tanulmányozd az egyes közösségi média platformok videoformátum-irányelveit. Ha a videód felkerül a YouTube-ra vagy a saját weboldaladra, készíthetsz valamivel hosszabbakat is.

Végül az utolsó Facebook posztolás ötlet a videókkal kapcsolatban.

A megtekintések száma hasznos a videó sikerének méréséhez, de az elköteleződési mutatók, például a megtekintési idő és az átkattintási arány, többet mondanak a tartalom minőségéről.

Ha a látogatók nem sűrűn kattintanak, akkor lehet, hogy meg kell változtatni a videó indexképét vagy a videó címét.

Az alacsony elkötelezettség két dolgot mondhat el a videódról:

 • A látogatók nem találják érdekesnek a tartalmat
 • A látogatók nem kapják meg belőle a szükséges információkat

Ez utóbbi ok leginkább az oktató videókra vonatkozik. Ha nem figyelsz a videóid teljesítményére, te is ezekre a hibákra vagy ítélve.

Bármit is választasz a videók tartalmának, törekedj arra, hogy az izgalmas és vonzó legyen a közönség számára.

#3: Ossz meg egy kulisszatitkot vállalkozásodról

Ha nem tudod, mit tegyél közzé a Facebookon, próbáld meg közönségednek átadni a vállalkozásod kulisszatitkait! Az emberek szeretnek belső képet kapni a cégekről, a személyzetről és arról, amit csinálsz. Ez nagyszerű módja annak, hogy emberségessé tedd márkádat, miközben hű követőidnek bepillantást engedsz.

A pillanatkép a vállalkozásod életéből nagyszerű módja annak, hogy az embereket jobban felfigyeljenek cégedre.

#4: Rendezz versenyeket és kínálj ajándékokat

A Facebook posztolási ötlet listáján következő a versenyek kiírása vagy ajándékok nyújtása. A közösségi média remek hely olyan promóciós események megrendezésére, amelyek részvételre csábítják az embereket. Ha közösségi média-specifikus versenyt / ajándékozást szervezel, ahol bárki részt vehet, a közösségi média a legjobb hely a publikálásra.

Ha úgy döntesz, hogy versenyt vagy ajándékot teszel közzé, akkor a közönséged számára kiemelkedő grafikával hívd fel magadra a figyelmet. A grafikán is népszerűsítheted, hogy mit kapnak vagy nyernek a látogatók, majd további részleteket adhatsz meg a feliratban.

Minden verseny vagy ajándékozás alkalmával törekedj arra, hogy egyértelmű szabályokat adj meg.

#5: Posztolj blog linkeket

A Facebook posztolás ötlet listáján a következő a blogok linkje. Ha van tartalommarketing stratégiád, készíts blogbejegyzéseket, hogy megoszd ismereteidet a célközönséggel. Hol lehetne jobb megosztani ezt a tartalmat, mint a Facebookon?

A Facebook remek hely, ahol megoszthatod blogod tartalmát a közönséggel, és nagyobb forgalmat teremthetsz blogjaid felé.

Bár ajánlott megosztani saját tartalmad blogbejegyzéseit, megoszthatod más cégek cikkeit is, ha azok relevánsak a márkád vagy a tevékenységed szempontjából. Ezek a blogbejegyzések megemlíthetik vállalkozásod, vagy megoszthatják a tevékenység szempontjából releváns információkat.

#6: Ossz meg termékfotókat

Mikor vállalkozásod számára készítesz Facebook-bejegyzéseket, ne akarj mindig értékesíteni, és folyamatosan nyomni termékeidet. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem oszthatsz meg termékfotókat! A termékfotó remek ötlet, ha nem tudod, mit tegyél közzé a Facebookon.

Számos környezetben küldhet termékfotókat. Ha különleges promóciót tartasz egy terméken, osszd meg, és értesítsd követőidet a promócióról.

Hozzáadtál egy új terméket a kínálatodhoz? Értesítsd róla követőidet. Egy termék újra eláérhető? Tudasd márkabarátaiddal, hogy most megvásárolhatják!

A termékfotók megosztása a legjobb módja annak, hogy segíts követőidnek az újdonságok és a termékkínálatoddal és készleteddel kapcsolatos változások felfedezésében!

#7: Ossz meg különleges akciókat

Ha további Facebook posztolás ötlet kell a vállalkozásod számára, próbálj meg megosztani a speciális értékesítéseket és promóciókat a profilodon. A Facebook kiváló hely arra, hogy közöld látogatóiddal, hogy áruházi akciót, termékértékesítést folytatsz, vagy különleges promóciód zajlik.

Fontos információkat is kell mellékelned az eladással vagy promócióval kapcsolatban a bejegyzés grafikájában vagy szövegében. Győződj meg róla, hogy világosan megtervezted az üzletet, és közöld az eladással kapcsolatos feltételeket.

Akár különleges akciót, akár különleges promóciót osztasz meg, felhasználhatod ezt a tartalmat az emberek csábítására, hogy vásároljanak tőled.

#8: Mesélj egy történetet

Mikor már elfogyott az összes Facebook posztolás ötlet, az egyik ajánlás az, hogy mesélj. Egy érdekes történet hatékony módja lehet annak, hogy felhívd magadra a rajongók figyelmét, és figyelmüket a közösségi média tartalmaidra irányítsd.

Mesélhetsz mindenről, ami a vállalkozásodhoz kapcsolódik. Kerekíts egy történetet arról, hogy a terméked milyen előnyökkel jár valakinek, vagy hogyan jött létre a termék ötlete. Mesélhetsz a személyzetéről vagy állandó ügyfeleidről is.

A videók és a szöveg kiváló médiumok a történetek elmeséléséhez. Ha elmesélsz egy történetet, beavathatod közönséged, és felkeltheted a figyelmüket, hogy megnézzék a tartalmadat.

#9 Használd ki a népszerű trendeket vagy mémeket

Az utolsó elem, amelyet a kis- és középvállalkozások Facebook posztolás ötlet listáján tárgyalunk, a mémek használata vagy a népszerű trendek közzététele. Ez a lehetőség kiválóan alkalmas a vállalkozásod számára, ha olyan közönséget szeretnél megszólítani, amely gyakran megoszt mém típusú bejegyzéseket és vírális tartalmakat.

Felveheted a mémeket vagy a népszerű trendeket, és rájuk helyezheted márkád egyedi pörgését. Nagyszerű módja annak, hogy megmutasd márkád könnyed oldalát, miközben ezalatt kapcsolatot építesz a célközönségedhez.

A mémek megosztása nagyszerű módja lehet a rajongókkal történő kapcsolatfelvételnek és segítségével szemléltetheted vállalkozásod rugalmasságát.

A népszerű trendek és mémek kamatoztatásával segíthet a márkád könnyedebbnek való megítélésében.

Szóljon hozzá!