Személyes weboldal készítés – miért és hogyan?7 perc olvasás

Egy személyes weboldalról azt gondolnánk, hogy a tulajdonosa szabadúszó, fotós  vagy híres személyiség lehet. Folyamatosan bővülő digitális világunkban a személyes weboldalak egyre inkább kulcsszerepet kapnak a fiatal szakembereknek esetében.

Személyes weblapunk létrehozása az idő és a pénz egyik legjobb befektetése, amit magunkért tehetünk. A lehetőség ajtókat nyit azon túl, amit el tudunk képzelni. Döbbenetes, hogy a pályázóknak csak 7% -a él ezzel a lehetőséggel. Vágj bele, nézd meg mit tudsz felhasználni, hogyan készíthetsz egy oldalalt, és hogyan használhatod ki a a munkád során.

Személyes weboldal készítés

Mi az a személyes weboldal?

A személyes weboldal egy weblap, ami csak rólad szól. Ez az önéletrajzod, a portfóliód és egy kísérőlevél egy helyen. Nem az életstílus-blogod, nem üzleti weboldal, az utazási blogod, vagy a szolgáltatásod oldala. Hagyományosan a vezeték és keresztneved a domain név. Magában foglalja tapasztalataidat, készségeidet és teljesítményeidet. Elképesztő, mert Te is az vagy!

A személyes weboldalak fontosak

A személyes weboldalak azért fontosak, mert a mai korunk gyermekei többdimenziósak. A karrier fókuszában hagyományosan az önéletrajz áll, de a tehetség és az eredmények csak az önéletrajzban nem működnek.

Ez nem azért van, mert nem fókuszálunk, hanem azért, mert túl sok mindent kínálunk. Valószínűleg készségekkel, tapasztalatokkal és érdeklődéssel rendelkezel  több területen is, ezért nem érdemes őket egy lapra tenni.

Egy weboldal hozzáteszi személyedhez az extra dimenziókat. Megmutatja, hogyan kapcsolódnak össze a különböző ismeretek. Weboldalad nem csak a szakmai teljesítményed bemutatására szolgál, kitűnő módja az összes eredményed, fejlődésed, karriered bemutatásának.

Miben segíthet egy ilyen weboldal?

Álláskeresés

Személyes weblapod legfontosabb szerepe akkor jön el, mikor munkát keresel. A munkaerőpiac versenyképesebb, mint valaha, kell valami, ami segít téged a tömegből kiemelkedni. A munkaadó megteheti, hogy rákattint a weblapodra mutató linkre, és 30 másodperc múlva megítélheti, hogy ki vagy.

Hálózat

A közösségi média oldalaidat összekapcsolhatod weblapoddal, és fordítva. Így professzionális fényben csatlakozol a társaidhoz. Az ismerőseid alkotják a te szakmai hálózatodat, ezzel az összekapcsolással teszel egy újabb lépést feléjük.

Utazás

Ha szeretsz utazni, de nem akarsz utazási blogot indítani. Ha blogolni szeretnél és szeretnél több helyen is fókuszba kerülni, az utazás legyen a része weboldaladnak. Az egész blogod egy terület lehet. Továbbra is naprakészen tájékoztathatod barátaidat és a családod, de az online jelenléted professzionális marad, sugallja, hogy az utazás csak az életed egyik területe.

Szabadúszó munka

Még ha nincs is szabadúszó képzettséged, lehet sok olyan készséged és képzettséged, amiért az emberek fizetnek. Hogy fognak megtalálni, ha nem jeleníted meg ezeket a képességeidet?

Mit tegyek a weboldalamra?

Ez az a hely, ahol teljesen személyes lehetsz. Hagyd, hogy a kreativitás és a teljesítmények ragyogjanak. Íme néhány ötlet, amit a weboldaladon megjeleníthetsz.

Szakmai

Ha szeretnéd ismertetni szakmai tapasztalataidat, ami magába foglalja céljaidat és törekvéseidet is. Íme néhány példa a szakmai eszközökre, amiket alkalmazhatsz. Rajtad múlik, hogy oldaladon mi jelenjen meg.

 • Önéletrajz
 • Főbb végzettségeid
 • Érdeklődési köreid
 • Álompozíciód, amit el szeretnél érni
 • “Alkalmazz engem” oldal
 • Direkt Link a LinkedIn profilodra

Tudományos

 • Főbb iskoláid
 • Tudományos eredményeid
 • Figyelemre méltó kutatásokról, tézisekről papírok
 • Ismert professzorok, akikkel tanultál
 • Beszélt nyelvek
 • Külföldi tanulmányok

Személyes

 • Rövid életrajz
 • Kapcsolati információk
 • Saját tapasztalataid
 • Személyes eredményeid
 • Fotók arról, amit szívesen csinálsz, ahol szívesen vagy

Hol jeleníthetem meg weblapomat?

1. Közösségi média

Írd be weboldalad a Twitter, a Pinterest és az Instagram profilod URL-opciójába (győződj meg róla, hogy ez publikus-e). Írd be LinkedIn profilodba is, majd tedd ki weboldaladra is a LinkedIn elérhetőséged.

2. E-mailben

Az e-mailed aláírás blokkját szerkeszd úgy, hogy tartalmazza a weblapod címét. Én közvetlenül a nevem alá teszem, a többi elérhetőségem fölé. Így elkapja az emberek szemét, és valószínűleg rákattintanak.

3. Önéletrajzban

Ahogy a fentieknél, ragaszkodj a személyes weboldalad címéhez a neved alatt az önéletrajzod tetején. Mindig írd be weboldalad elérhetőségét a kapcsolati adataid alján. (címed, telefonszámod és e-mail címed alatt). Ez megragadja a HR képviselő szemét, és segít kiemelkedni a pályázók tengeréből.

4. Névjegykártyán

Egy személyes weboldal mellett érdemes személyes névjegykártyát is készíteni. Hiába van az aktuális munkahelyeden céges névjegykártyád, egy személyes névjegykártyával egy másik üzleti területen dolgozó ügyféllel rugalmasabban léphetsz kapcsolatba. A névjegykártyád az előszobája a weboldaladnak.

Látod már a személyes weboldalak erejét? Legjobb!! Készen állsz arra, hogy magad is felépíts egyet.

Személyes hálózat

Hogyan indítsak el egy weboldalt?

A saját weboldalad elindítása nem annyira rémisztő, mint ahogy hangzik. Lépkedjünk végig az alábbi lépéseken együtt, és a weblapod ütni fog.

1. Domain kiválasztása, megvásárlása

A személyes weboldalak domain neve nem olyan bonyolult, mint egy cég, üzlet vagy blog elnevezése. Leggyakrabban a személyes weboldalad neve a vezeték és keresztneved egybe írva. Ha nem akarod nyilvánossá tenni, egyszerűen ne használd a teljes neved. Használhatod középső neved, monogramod, légy kreatív. Ha a weblapodat az önéletrajzodhoz és a kedvenc közösségi média profiljaidhoz is hozzáfűzöd, csak azok fogják megtalálni akiket szeretnél.

2. Webtárhely szolgáltató kiválasztása

Ki kell választanod, melyik szolgáltatónál szeretnéd elhelyezni weboldaladat. Folyamatosan növekszik a webes tervezési lehetőségek száma (például a Wix és a Squarespace). Mindezek ellenére A WordPress használatát javaslom. Kezdetben kissé nehezebb, mert nem annyira intuitív, de sokkal jobban testre szabható, mit az említettek. A legfontosabb, hogy ez a te weboldalad. Ez az TE személyes weboldalad. Teljes ellenőrzésed legyen felette.

3. Ügyelj a stílusra

Miután technikailag létrehoztad, beállítottad weboldalad, kezdd el helyesen bevezetni és folyamatosan foglalkozz vele. Tartsd meg a kezdeti lelkesedést! Mielőtt elkezdenél publikálni, szánj egy kis időt a weblap stílusának meghatározására. A nem következetes betűtípusok, színek, fotók és a nem megfelelő hangnem gyorsan leépheti a látogatókat.

Válassz ki 3-4 színt és 1-2 betűtípust, amit a weboldalon mindenütt használni fogsz és ragaszkodj hozzá.

Kapcsolódó cikk: Hogyan és miért készits stilustervet blogodhoz

Ha követed a fenti lépéseket, jó úton haladsz egy félelmetes weboldal készítése felé, ami teljesen saját! Miután beállítottad weboldalad, minden elkészült, mindenki láthatja. Nem sok karbantartást igényel, de a teljesítményeid örökzöld platformját biztosítja. Plusz, szórakoztató csinálni!

A személyes weboldalad egy lépés, amit meg kell tenned, ha komolyan veszed a karriered és lehetőségeidet.

Készen állsz weboldalad elkészítésére? Vagy már el is készültél vele?

2 hozzászólás

 1. Tóth Ferenc dátum 14/11/2018 08:31

  A kapcsolódó cikk: utáni link nem működik

Szóljon hozzá!