Ingyenes webtárhely? Inkább ne! Legyen saját webtárhelyed!

Saját honlapot szeretnénk – első lépések egyike a tárhely kiválasztása. Az ingyenes webtárhely lehet jó döntés, amennyiben honlapod nem üzleti célú, hanem a szabadidőd eltöltését, szolgálja (pl. blogok).

Céges oldalnak, vállakozóknak semmiképpen sem javaslok ingyenes tárhelyet: azonnali hitelvesztéssel jár – senki sem bízik olyan cégben, aki nem akar/tud saját domaint, és tárhelyet finanszírozni.

Mik a hátulütői az ingyenes tárhelynek? Az ingyenes tárhelyen lévő oldalt nehéz keresőoptimalizálni. Erősen korlátozva vannak lehetőségeink a honlapkészítésben, az oldal optimalizálásában. Nem tudunk sikeres linképítést sem végezni ezekre az oldalakra, mert a linkkatalógusok tulajdonosai nem szívesen veszik fel a weblapunkat a gyűjteményükbe.

Az ingyenes tárhely nagy veszélye, hogy a tárhelyszolgáltató bármikor törölheti oldalunkat. Lévén, a felek közt semmi szerződéses kapcsolat nincsen, semmi sem garantált! Képzeljük el azt a veszteséget, ha egy ilyen lapon több ezer ügyfél adatait tároljuk…

Ritka az olyan ingyenes tárhely, ahol ne kellene a szolgáltatás fejében ingyenes reklámokat megjeleníteni. Ez is rontja a weboldal összképét.

Mindezt összefoglalva, érdemes átgondolni, fizessünk-e évente pár ezer forintot, a hitelesség és biztonság érdekében, vagy elfogadjuk az ingyenes tárhelyek által szabott korlátokat, vállaljuk a vele járó imidzs-romlást, a bizonytalanságot, és az egyéb rejtett, vagy nyilvános kockázatokat!

Szóljon hozzá!

egy × egy =