Weboldal készítés árak 2020-ban19 perc olvasás

A weboldal készítés árak nagyon elszaladtak az utóbbi fél évben, de szerencsére van arra is mód, hogy elkészítsd weboldalad saját magadnak.

A WordPress a világ legnagyobb, nyílt forrású tartalomkezelő rendszere (CMS), amely önálló weboldalak létrehozására készült. Maga a rendszer ingyenes, de a használattal felmerülnek költségek, mint a weboldal felépítése, ideértve a webtárhelyet költségeit (8 – 10.000 Ft / év), a választható prémium megjelenést (10 – 25.000 Ft) és a speciális bővítményeket (5 - 50.000 Ft vagy még több). Összességében egy WordPress weboldal összes költsége 0 és 200.000 Ft között helyezhető el.

WordPress árak

KöltségGyakoriság
Webtárhely & Domain8-10 000 FtÉves díj
Webdizájn100-500 000 FtEgyszeri díj
WordPress téma0-25 000 FtEgyszeri díj
Bővítmények5-50 000 FtEgyszeri / havi díj

A WordPress weboldal készítés költségei

A WordPress weboldalak felépítésének költségei négy szükséges összetevőn alapulnak:

 • webtárhely és domain név,
 • Sablonok, témák,
 • beépülő modulok (plugin-ok)
 • Webdesign

A „csináld magad” (DIY) WordPress weboldal átlagos költsége 20–100.000 Ft, míg a webdizájnerre történő kiszervezés átlagos költsége 100.000 és 1.000.000 Ft közé tehető.

WordPress tárhely és domain költségek

Ahhoz, hogy egy weboldal nyilvánosan elérhető legyen, a weblapkészítőnek valahova le kell tárolni az elkészült fájlokat, ahol egy domain név segítségével, - mint például a www.ateüzleted.hu - elérhető. Rengeteg hazai cég kínálja ezt a szolgáltatást évente 5-30 000 Ft áron, a mellé csatolt kiegészítő szolgáltatásoktól függően. Íme hét fő változó, amelyek befolyásolják a webtárhely-csomagok költségeit:

 • Megosztott vagy dedikált tárhely: A megosztott tárhely-csomagok megosztják a szerver erőforrásokat más vállalkozásokkal, ennél fogva kevesebbet kell  fizetni értük. Értelemszerűen a nagy forgalmú szomszédokkal osztozni az erőforrásokon nem mindig jó dolog.
  A dedikált tárhely-csomag, viszont minden működtetett weboldalhoz külön szervert biztosítanak.
 • A szerződés időtartama: Az átlagos tárhelycsomag ajánlatokban 12 hónapos szerződéskötés szerepel, bár érdemes megjegyezni, hogy a rövidebb időszakra vonatkozó tervek, mint például a havi tervek, általában többe is kerülnek. A hosszabb távú tervek - 12 hónapot meghaladóak - mindig olcsóbbak lesznek.
 • Tárhely és sávszélesség-korlátok: A tárhely mérete azt jelenti, hogy mennyi helyet lehet a kiszolgálón elfoglalni a weboldal, a média és a tartalmak számára.
  A sávszélesség meghatározza, mennyi webes forgalmat képes kezelni a weboldalad. A korlátlan tárolással és sávszélességgel rendelkező csomagok általában többe kerülnek, mint azok, amelyek korlátozott mennyiségű tárolást és sávszélességet foglalnak magukba.
 • Telepíthető weboldalak száma: A csomagok jelzik, hogy hány különálló weboldal helyezhető el a webtárhelyen. Az egy weboldalt engedélyező csomagok általában olcsóbban elérhetők, mint azok, amelyekben egy tárhelyen több oldal is elhelyezhető.
 • Ügyfélszolgálat: Az olcsóbb webtárhely-csomagok, például az ingyenes nyílt forráskódú szolgáltatók, általában nem tartalmaznak támogatást. A prémium csomagok több ügyfél-támogatási lehetőséget kínálnak, például egy bármikor elérhető prémium támogatási telefonszámot, gyors válaszidővel.
 • Privát domain név regisztráció: Ingyenes domain nevet tartalmazó webtárhely-csomagok esetén lehetőség van a domain név saját tulajdonba történő regisztrációjára is. A privát domain név elrejti elérhetőségeidet a nyilvános domain regisztrációs adatbázisokból, minimalizálva ezzel a kéretlen levelek kockázatát. Ez körülbelül 4000 Ft többlet költséget von maga után évente.
 • Ingyenes SSL tanúsítvány: Az SSL tanúsítványok segítenek biztonságos weboldal-kapcsolatot létrehozni a szerver és a böngésző között a weblap látogatók adatainak védelme érdekében. A legtöbb webtárhely csomag tartalmazza az ingyenes SSL tanúsítványt. Ahol nincs a csomagban ingyenes SSL tanúsítvány, a szolgáltatótól függően évente 5–10.000 Ft-ért lehet megvásárolni.

A webtárhely-szolgáltatók nagyon eltérőek árban, szolgáltatásban és minőségben. Érdemes időt fordítani a tárhely igények megértésére és a legjobb szolgáltatók felkutatására. Kiemelt internetes tárhelyszolgáltatónk az Mhosting, amely 99,9% -os rendelkezésre állási garanciával, egy kattintással elérhető WordPress telepítéssel, domain regisztrációs lehetőséggel, ingyenes SSL tanúsítvánnyal és korlátlan számú ingyenes e-mail fiókkal büszkélkedhet.

A WordPress weboldal dizájn költségek

A weboldalad készítheted magad, mint a weboldal készítője és a vállalkozás tulajdonosa, vagy akár kiszervezheted egy professzionális web dizájner részére is. A saját készítésű dizájn tervezése általános - még a műszaki ismeretek nélkül is -, és ingyenes. Profi tervező szerződtetése azonban biztosítja, hogy professzionális és vonzó weboldalad lesz, ám több százezer forintba is kerülhet.

Csináld magad weboldal készítés árak 

Weblaptervezési tapasztalat vagy kódolási ismeretek nélkül is elkészítheted saját weboldalad ingyenesen. A könnyen testreszabható témáknak és a népszerű, “fogd és vidd” rendszerű weboldal-építőknek, például az Elementornak köszönhetően a WordPress weblapod külső segítség nélkül is könnyen felépítheted.

webdesign

Tudj meg többet a weboldal-építőkről és az általuk kínált határtalan lehetőségekről. Segítségükkel Te is képes leszel egyszerűen megoldani webdizájn vagy kódolási tapasztalatok nélkül a saját weboldalad szerkezetének és dizánjának felépítését. Az oldalépítők többségében számtalan ingyenesen felhasználható "sablon" van. Így a weboldal szerkezeti felépítését magad is könnyen kialakíthatod, csak a képeket és a színeket, betűtípusokat kell okosan megválasztani.

Professzionális weboldal készítés árak

A professzionális webdesign szolgáltatások akár 100-500 000 Forintba is kerülhetnek, attól függően milyen funkciójú weblapot és milyen határidővel szeretnél, és milyen tervezési igényekre van szükség. Akik komplex weboldalt építenek fel és nincs webdizájn vagy programozási tapasztalatuk, azt tanácsoljuk, bízzanak meg szakembereket a weboldaluk felépítésére, hogy elkerüljék a rossz tervezést vagy a weblap működési zavarát.

A weboldal felépítésének költségei nagyban különböznek attól függően, hogy saját magad készíted-e, vagy web-tervező szakembert szerződtetsz.

A WordPress weboldal téma költségei

A WordPress témák olyan sablonok, amelyeket testre szabhatsz, hogy megfeleljenek vállalkozásod igényeinek. Az ingyenes témák közvetlenül a WordPress.org weboldalán keresztül érhetők el. Ezen kívül több ezer prémium téma is elérhető 5-25 000 Ft-ért a WordPress fejlesztők részére.

Míg az ingyenes témák nem mindig teljesen testreszabhatók, a prémium témák gyakran professzionálisabb kialakítást és hozzáadott funkciókat kínálnak, korlátozott testreszabást igényelnek.

Ingyenes WordPress témák

Több ezer ingyenes WordPress téma érhető el online. Közvetlenül a WordPress vezérlőpultból eléred őket, ha a bal oldali menüben a „Megjelenés” menüpontban kiválasztod a “Sablonok” almenüpontot. A megjelenő képernyőn találsz egy praktikus keresési funkciót, ahol funkció szerint vagy kulcsszavakra szűrve válogathatsz a létező ingyenes wordpress témák közül.

Ingyenes témákat találhatsz harmadik fél weboldalán is, például aThemes, vagy egy népszerű WordPress oldalépítő plugin segítségével, mint az Elementor. Ezen kívül a prémium témákat forgalmazó árusító helyek - mint a Theme Forest -, gyakran ingyenes havi sablonokat biztosítanak a tagok számára.

Prémium WordPress témák

Annak ellenére, hogy ezernyi ingyenes WordPress-téma áll rendelkezésre közvetlenül a WordPress oldaláról, mégis léteznek prémium témák, amelyeket 5-25 000 Forintért lehet megvásárolni. Sokan inkább prémium témát vásárolnak az ingyenes sablonok használata helyett, mert a prémium témákhoz több plugin és funkcionalitás, valamint professzionálisabb kialakítás tartozik, így minimalizálható a testreszabás.

A prémium témák böngészéséhez keresd meg a WordPress saját téma-adatbázisát a WordPress irányítópultján. Ezek után szánj időt rá és és böngészd át további téma forgalmazók weboldalát, mint például a ThemeForest, a TemplateMonster vagy a Themify.

A WordPress sablonok fantasztikus és könnyen elérhető erőforrások a professzionális tervezés megvalósításához, viszonylag egyszerűen és minimális költségekkel. Téma vásárlása során ügyelj arra, hogy jó hírű alkotótól vásárolj, aki az első eladást követően hosszú távú támogatást kínál. Goldolom legkevésbé sem szeretnéd, hogy időt és pénzt fektess egy olyan megoldásba, ami nem tud lépést tartani a WordPress változásaival.

WordPress sablon példák

A WordPress témák webhelysablonokként szolgálnak, mindegyik egyedi tervezéssel és funkcionalitással büszkélkedhet. A témák böngészése közben vedd figyelembe az iparágadat, a márkádat és a szolgáltatásod igényeit. Mivel rengeteg WordPress téma érhető el, szinte biztos, hogy találsz olyan üzleti megjelenést, amely minden szempontból megfelel az összes weblap követelménynek.

A WordPress témák ezrei közül néhányat külön kiemelnénk.

1.  Ocean WP

Ocean WP WordPress témaKinek ajánlott:

Általános vállalkozások, tanácsadók és ügynökségek számára

Jellemzők:

Az Ocean WP egy népszerű, portfólió-stílusú ingyenes WordPress téma az üzleti élet számára. Teljesen mobilbarát (reszponzív), és magába foglal egy robusztus és intuitív téma-testreszabót, amely lehetővé teszi a betűtípusok, színek és elrendezések gyors megváltoztatását.

Az Ocean WP a WooCommerce integrációjára is fel van készítve, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy egy professzionális webáruházat alakítsanak ki a segítségével.

2. Avada

Avada WP témaÁra: ~20 000 Ft, egyszeri költség

Az Avada egy maximálisan testreszabható WordPress téma, az ára rendkívül kedvező, sok hasonló téma árának csak a töredéke. Iparág-specifikus elrendezéseket tartalmaz rendkívüli választékban, beleértve a szálloda-, gimnasztika- és egészségügyi terveket, hogy csak néhányat említsünk.

Az Avada egyszerű "fogd és vidd" eszközökkel testre szabható. Választhatsz olyan elemek között, mint az ártáblák, a videók és számlálók, mindezt bárhol elhelyezheted a weblap oldalain. A tervezője nem annyira elegáns, mint a Divi, nem is rendelkezik annyi funkcióval, mint például az oldalsablonok mentése vagy a split-teszt oldal tervezése. Ennek ellenére még mindig rendkívül kedvező ajánlat ezért az árért.

3. Divi

Divi wp sablonÁra: ~30 000Ft évente, vagy 75 000 Ft egyszeri díj

A Divi az egyik legnépszerűbb WordPress-téma, mert flexibilis, úgy alakítható, hogy gyakorlatilag bármilyen üzleti vállalkozáshoz megfeleljen. Először is 20 különféle elrendezés közül választhatsz, amelyeket kifejezetten többféle vállalkozás számára terveztek: éttermek, tervezők, rendezvényszervezők, vállalkozások közötti (B2B) cégek stb. Ezután csak kattintani kell és húzni a téma elemeit a módosításához. Mindent magába foglal, a szövegdobozoktól a képekig, a videolejátszókig, az ártáblákig és a feliratkozó űrlapokat is egyszerűen szerkeszthetjük és hozzáadhatók bármelyik oldalhoz.

A Divi lenyűgöző szerkesztési képességeinek kompromisszumaként magasabb árat kell érte fizetni, mint a legtöbb WordPress témáért. Évente 89 dollárba kerül, vagy egyszeri 249 dollár az ára. Szerencsére van olcsó, ill. ingyenes használatra alkalmas  - korlátozott képességű - változata, amivel hasonló megjelenésű weboldalak készíthetők, érdemes kipróbálni vásárlás előtt.

4. Saját téma fejlesztése

Ára: 50-500 000 Ft. egyszeri költség

Azok a vállalkozások, akiknek sajátos elképzelésük vannak tulajdon weboldalukról, felkérhetnek valakit egy egyedi téma tervezésére a nulláról indulva. Jóval drágább, mint a többi lehetőség, de lehetővé teszi egy teljesen egyedi weboldal létrehozását és / vagy olyan funkciók hozzáadását, amelyek másutt nem érhetők el.

Például olyan nagy kiadványok, mint a The New Yorker és a TechCrunch feladata napi több száz új cikk közzététele. Mindkettő a saját, egyedi WordPress témáját használja, a tartalom olyan stílusú szervezésére és megjelenítésére, hogy az olvasók számára könnyen emészthető legyen, miközben felépíti vele a saját, egyedi márkáját.

Természetesen nem minden vállalkozásnak van ugyanaz az olvasói igénye, mint a The New Yorkernek. Ha sikerül testreszabnod egy meglévő sablont, ez általában pár százezer Forintot megtakarít neked.

A WordPress weboldal bővítmények költségei

A WordPress bővítmények kód alapú kiegészítők, amelyek további funkciókat és védelmet nyújtanak a WordPress weboldalak számára. Noha sok plugin ingyenesen használható, a prémium pluginek 2–50.000 Ft-ba, vagy annál többe is kerülhetnek. Vannak bizonyos bővítmények, amelyeket minden webhelyhez ajánlunk. Ide tartoznak az Akismet a spam blokkolására, a Jetpack a webhely teljesítményére és kezelésére, valamint a Yoast SEO a keresőoptimalizálásra (SEO).

Íme a három WordPress plugin, amelyet minden üzleti weboldalhoz ajánlunk:

1. Akismet

akismet spam blokkoló

Mire használható: Spam blokkolás

Ára: Ingyenes -> 5 USD / hónap

Elképesztő mennyiségű e-mail és weboldali hozzászólás spamnak minősül; ezért kritikus fontosságú, hogy használj egy spam-blokkoló bővítményt. Az Akismet automatizálja ezt a folyamatot a weboldal látogatók IP címének nyomon követésével, felismerve a kulcsszavakat, amiket spammelésre használnak, és blokkolja azokat. Ez egy ingyenes plugin, amihez havi 5 USD-ért léteznek prémium csomagok is. Az előfizetők előrehaladott adatokat, prioritást élvező ügyfél-támogatást és gyorsabb válaszidőt kapnak.

2. Autoptimize

Autoptimize weboldal gyorsításMire használható: Weboldal gyorsítás

Ár: Ingyenes

Az Autoptimize egy ingyenes WordPress bővítmény, ami nagy segítséget nyújt a weboldalunk HTML, CSS és a JavaScript kódjának optimalizálásában, illetve az új verziója már a képek optimalizálását is támogatja. Segítségével teljesen kihasználhatjuk a webtárhely által nyújtott gyorsítási lehetőségeket. A világon már több, mint egymillió weboldal használja. A fejlesztői folyamatosan frissítik, bővítik a tudását, így ma már nélkülözhetetlen egy igazi WordPress weboldal plugin-repertoárjában.

3. Yoast SEO

Yoast SEO wordpress plugin

Mire használható: Keresőoptimalizálás (SEO)

Ár: Ingyenes; prémium előfizetés egyszeri 30 000 Ft-ért

A Yoast SEO a WordPress vezető SEO bővítménye. A keresőoptimalizálás (SEO) a weboldal tervezésének és tartalmi fejlesztésének stratégiai módja, annak biztosítása érdekében, hogy weboldalad jól szerepeljen a Google keresési eredményeiben.

Ez a tartalom olvashatóságának elemzésével és a szükséges változtatások javaslatával, a kulcsszavak keresésével és a weblapok indexelésével történik. Az alap plugin ingyenesen elérhető; van prémium verzió, amelynek egyszeri díja 30 000Ft.

A WordPress használatának előnyei és hátrányai

A WordPress a legnépszerűbb weboldal tartalomkezelő rendszer (CMS), de ez nem jelenti azt, hogy tökéletes megoldás minden üzleti weboldalhoz. Hihetetlen testreszabási lehetőségeket, valamint rengeteg témát és bővítményt kínál, ugyanakkor megköveteli, hogy a felhasználók technikailag hozzáértőek legyenek. Akiknek nincs semmi webdizájn-tapasztalata, a WordPress szükségtelen kihívást jelenthet.

A WordPress használatának előnyei

 • Robusztus képességek: A WordPress szinte bármilyen típusú weboldal létrehozására felhasználható. Ez azt jelenti, hogy együtt növekszik a vállalkozásoddal, és folyamatosan bővítve megadja a szükséges képességeket.
 • Keresőbarát: A WordPress az egyik legjobb weboldal CMS-platform olyan weboldalak létrehozásához, amelyek jó helyezéseket érnek el a Google-ban, nagyrészt a WordPress weboldal-szerkezetének köszönhetően. Ez a láthatóság sokkal több forgalmat jelenthet a vállalkozásod weboldala felé, ami végül több értékesítést eredményez.
 • Megfizethető: A WordPress weblap felépítésének nem kell drágának lennie. Maga a tartalomkezelő rendszer ingyenes, a tárhely meglehetősen olcsó, és további weboldalelemek - például témák és pluginok - gyakran olcsón vagy ingyen megtalálhatók.

Hátrányok a WordPress használatában

 • Meredek tanulási görbe: Noha a WordPress-t úgy tervezték, hogy a felhasználók egyszerűen fel tudják építeni weboldalukat, mintha az teljesen egyedi kódolással készülne, a rendszer mégsem olyan egyszerű, mint a "fogd és vidd" elvű weboldalépítők. Ha felhasználóbarátabb platformot akarsz, keress rá a webnode vagy a honlap.hu lehetőségekre.
 • Nem “Minden az egyben” megoldás: Ellentétben az online weboldal-készítő platformokkal, - mint például a Wix, - a WordPress tartalomkezelő nem “Minden az egyben” működő webhely-megoldás. A WordPress használatához találnod kell tárhelyet, le kell töltened és telepítened kell egy témát, és meg kell találnod a szükséges bővítményeket weboldalad elkészítéséhez.
 • Szükség lehet professzionális segítségre: Míg a témák és beépülő modulok sokféle tervezési árnyalatot és funkcionalitást kínálnak, a vállalkozásoknak további testreszabásra lehet szükségük, amelyek kódolási ismereteket igényelnek.

A WordPress egy robosztus, sokoldalú platform, amivel könnyen fel lehet építeni egy induló vállalkozás bemutatkozó oldalát. Azonban bizonyos képzést igényel. Ha szükséged van egy gyorsan felépített weblapra és nincs időd új platformon tanulni, keresd fel a honlap.hu oldalát.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mennyibe kerül a WordPress évente?

A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő platform (CMS), ennél fogva az éves költségek elsősorban a webtárhely és domain díjakon és az előfizetésen alapuló prémium bővítményeken alapulnak. Mindezekkel együtt egy WordPress weboldal bárhol körülbelül 10.000-100.000 Ft-ba kerülhet..

Hogyan készíthetsz WordPress weboldalt?

Míg egy weblap felépítése a WordPress használatával viszonylag egyszerű, több lépést is igényel. Ideértve a webtárhely beállítását, a WordPress telepítését, a téma kiválasztását, valamint a webhely tartalmának és stílusának testreszabását. Lépésről lépésre olvasd el a WordPress weboldal készítés lépésről lépésre c. cikket.

A lényeg — WordPress weboldal készítés árak

A WordPress egy ingyenesen használható tartalomkezelő platform. Egy weboldal felépítése és karbantartása WordPress-el jelent némi költséget, beleértve a webtárhelyet, a prémium témákat, a prémium plugineket, és szükség szerint a professzionális tervezést és kódolást. Átlagosan 10–100.000 Ft-ot kell fizetni egy WordPress weboldalért egy évben.

Szóljon hozzá!